bugün

sözde bilimler

Ülkede sözde bilimler, halkın alım isteğini arttıracak güç olarak kullanılmaya başlandıysa, ortada büyük bir bilgi ve zihniyet eksikliği var demektir.

Hurafeler artık Teknoloji Şirketlerinin Reklamları ile teşvik ediliyor. Buna en güzel örnekte Son Teknosa Reklamı...

Astroloji Neden Hurafedir?

Çünkü Bilim Evrenseldir. Bugün gittiğinizde Mars' ta da Fizik Kanunlarına vs. tabi olacaksınız. Fakat yarın, ışınlanmayı bulduk bambaşka bir galakside bambaşka bir gezegene yerleştik. Astrolojinin nasıl tanımlanacağını ortaya koyan kurallar yok!
Şimdi nasılsa dünyadayız. Yok Merkür Geriledi, Neptün Kocaya Kaçtı! bilmem ne. Gezegenler gerilemez kardeşim. Samanyolu Galaksisinin hızla hareket ettiği ve izlediği spiral yörünge içerisinde kütle çekim kanunlarına tabi olarak hareket ederler. Sistemde ki en büyük kütlede Güneştir. Bu yüzden yörüngelerde Güneş etrafında oluşur. Gerilemenin aksine, Samanyolu Galaksisi içerisinde bulunan bütün elemanlarla birlikte çok yüksek bir hızda hareketine devam etmektedir.

"Astroloji, astronominin kötü yola düşmüş kızıdır." demiş Üstün Dökmen.
Elbet bir gün yazdıklarımız, fikirlerimiz "Bilim- Teknoloji ve Gelecek" ortamında ses bulacaktır. Bulmasa da biz yine okumaya- çalışmaya- üretmeye devam edip, öğretmenimiz olan "Bilgi" nin peşinden, bilimin rehberliği ile ayrılmayacağız.