turgut özal vs recep tayyip erdoğan

AKP adeta Anap'ın, Erdoğan da Özal'ın bire bir kopyası oldu çıktı. Birisi 12 eylül darbesi, diğeri 28 şubat sonrası ortaya çıktı. Özal MSP'den izmir vekil adayı idi Erdoğan Refah P. belediye başkanı.
iki parti de kurulduğu sene büyük bir oy alarak iktidara geldi. ikisi de kürtçe tv ve yayın başlattı. ikisi de görevleri esnasında hacca gitti. Efe Özal'ın ortaklıkları Bilal'in gemicikleri çok konuşuldu. Semra hanımın papatyaları, Emine hanımın sosyal yardım vakıfları da çok konuşuldu.
ikisi de partisinden ayrılıp C.Başkanlığına geçti. ikisi de C.başkanlığı döneminde partisinin başkanını, dolayısı ile başbakanı atama sevdasına düştü. Özal Yıldırım Akbulut, Erdoğan Binali'yi istedi. iki başbakanın da ortak özelliği düşük profilli olmaları idi. Gene ikisi de C.başkanlığı dönemlerinde başkanlık sistemini dile getirdi.
ikisi de yol, köprü, baraj inşaa etmekle övündü ama ikisinin de yaptıkları hizmetlerde verdikleri ihaleler hep tartışıldı.
Bu senaryoya göre AKP'nin de raf ömrü dolmuş demektir. ikisinde de giriş gelişme ve sonuç aynı şekilde olmuştur. Muhtemelen gene milli görüş saflarından çıkma yeni kurulacak bir parti bu döngüyü bir 12-15 sene daha devam ettirmek üzere başa geçecektir.