bugün

recep tayyip erdoğan

iktidarını korumak dışında yaptıklarının ve söylediklerinin tutar tarafı olmayan, bu uğurda milletin birbirine düşmesinden insanların ölümüne birçok kötülüğü göze almış kişidir. Bütün bunların üzerine de şimdi dışladığı değer ve kişilerden beklentileri olduğunu dışa vurmaktadır. Hatta kendisine destek çıkmayanları hain ilan etmekte ettirmektedir.

iyi De sayın cumhurbaşkanımız. 15 temmuz sonrası tüm ülke arkanızda durmadı mı? Bekledik, birlik beraberlik olmasını istedik. Daha fazla kontrol etmek istediniz, onu da aldınız. 1,5 yıldır ohal deyiz. Liyakatı tahsis edeceğinize, fetö nün devlete yerleştiği şekilde başka cemaat ve torpillere yol verdiniz. Partinizde bir kişinin bile soruşturulması yapılmadı. Orduya yuvalanan fetöcüler ayaklandı, o zaman sorun ordu yapısında gibi saçma bir mantıkla ohal yetkileri ile orduyu dağıttınız. Muhalefete baskı yapmak için yetkileri kullandınız ama fetöcüler hala her yerde cirit atıyor. Şimdi bu koşullarda neyin kimin arkasında duralım, yetkiyi kötüye kullandıysanız yanınıza kalmaz. Tek adam rejimine girmeyin kendinize kötülük edersiniz diye kalan 2 3 muhalif kanaldaki birçok konuşmacı fikir belirtti. Ne dediniz, terörist dediniz, çukur dediniz. Hayır demek ihanet dediniz, Almanya Hollanda ya o dönem posta koyarken iyiydi.

Özetle, kendi bildiğini okuyup koşulsuz destek bekleyen, belli kesimden alması muhtemel olan, ama acıdır ki, onların desteği sürdürmesinin de ülkenin ekonomisinin istikrarlı olmasına bağlı olduğunun farkında olup olmadığını bilemediğimiz AKP genel başkanıdır. Bu makama da atı alan Üsküdarı geçti diyerek kazandığı (!) referandumla gelmiş kişidir.

Ha, dış ülkelerden gelip buralara şekil vermeye kalkanların karşısına dikiliriz, ama ayaklarımızı tekmelerseniz onu da yapamayacak hale geleceğiz. Ona aklınız basmıyor bir türlü.