bugün

lisede felsefe dersinden akılda kalanlar

muhafazakar-milliyetçi bir felsefe hocası ve içten içe köle ahlakı empoze etme çabaları..

haa bir de bayaa bir uğraşıp komunizm i kötülemişti günün birinde..
ne kadar lenin-stalin belgesi varsa, doğu avrupa da ne kadar ölüm varsa gelip onları anlatmıştı bize.. marx ile ilgili de hiç ideolojisi gibi yaşamamıştı.. bir komunist değildi yani derdi..tabii bizde de köle ahlakı var, hoca da irice korkutucu bir şeydi, sesimizi çıkaramazdık bizde..

bunları yapması tabii doğru birşey değil.. bir felsefe hocasının sürekli bize dogmalardan hareket ederek, dersin 20 dk sın kitaptan okurcasına kelime kelime konu anlatması. dersin diğer yarısında da ahaha-kikiki ile geçirmesi çok büyük ukte kalmıştı içimde..

bizim okulda* hiç bir öğrenci diyemez ki felsefe dersinde kalktım çatır çatır düşüncelerimi söyledim. diğer arkadaşlarımla görüş alış verişi yaptım..

haa hocaya sorarsanız siz söylemek istediniz de ben mi kaldırmadım der.. haklı da.. ama fiziksel olarak gelişmesini tamamlamakta olan, fakat zihinsel olarak daha yolun başında olan bir genci düşünemez,sorgulayamaz halee getirmesi öğrencilerin değil hocanın suçuydu.. arz ederim..

edit: hakszılık etmeyelim; bir de achilles vardi sanirim. yolun yarisini gitmeye calisiyordu da surekli, gitmek istediği yere bir türlü varamiyordu falan. hazinli bir hikaye......
güncel Önemli Başlıklar