bugün

insan hiç görmediği birine aşık olabilir mi

görsel

aslında böyle abuk subuk başlıklara yazmayı kendime hakaret sayarım ama o-l-a-m-a-z falan diyenleri görünce tutamadım kendimi.

Aşk; ona ulaşma isteğidir, Kavuşunca zaten aşk olmaz. demiş aşık veysel.

insan zaten hayran kaldığı güzelliği yakından tanıdıkça ondan soğumaz mı? bu yüzden, gördüğü, yani tam anlamıyla 'gördüğü' insana aşık olabilir mi diye sorsak daha yerinde olur. gerçek yüzler göründükçe, yavaş yavaş aşkın yerini tiksinme alır. buradan da insanların zaten görmeden aşık olduğu çıkarımını yapıyoruz.

kısacası insan, görmediği birine basbayağı aşık olur. hayalinde süsler, mübalağa eder onu. dumandan ellerini tutup göklere çıkartır.

intouchables (can dostum) diye bir film vardı. oradaki felçli adamı örnek verebiliriz. yıllar boyunca hiç tanımadığı bir insanla mektuplaşabilmiş, duygularında da son derece samimi olarak.

şeyh pirin meşhur bir sözü vardı; insanların aşık olma yanılgısını güzel anlatan fakat aşkı tanımlamakta sınıfta kalan. her neyse. hepsinin canı cehenneme. aşkı da batsın, zaten aşk kelimesi de itici geliyor. insanlar vıcık vıcık bir hale getirdiği için. aşk diye bir şey yoktur, ne vardır o zaman? bakınız yandex reis ne diyor bu konuda:

görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar