bugün

uludağ sözlük

Bir süredir sözlük için kendime sürekli sorduğum bir soru var:

"NEDEN?"

Bilen bilir ekşi hesabım var. Gel gör ki burada çok daha uzun zaman öncesinde yazmaya başladığım için bir defa terki diyar eylemiş olmama rağmen 2 yıllık bir ayrılık sonrasında dayanamayıp geri geldim.

Geri geldiğimden beri ise her geçen gün durumun biraz daha kötüye gittiğini görüyorum. Artık daha nadir yazar, daha nadir okur, daha nadir girer oldum ulu'ya.

Hadi ergenlik zor bir dönem, kişilik bulma çabaları, hormonların horon tepiyor olması vb. nedenlerle onların trollüğünü anlayabiliyorum az çok. Anonim bir kimlikle saçmalayabilme özgürlüğünün ergen bünyelerde yarattığı bu saldırgan ve saygısız tavrı kafamda bir yere oturtabiliyorum. Ancak buna izin verilmesini ve koca koca insanların buna çanak tutmasını aklım bir türlü kesmiyor. Bu koca koca insanlar böyle davrandıkça ergen kardeşlerimiz de haliyle onları örnek alıyor. Ortalık iyice zıvanadan çıkıyor. Halbuki bu çocukları farklı yönlendirmek de yine bu koca koca adamların elinde. Yönlenmeyeni de elersin zaten. Elene elene ya düzgün davranmayı öğrenir öyle geri gelir ya da gider başka yerde trollüğünü icra eder.

Tamam türkiye toplumunun ortalamasını yansıtıyor bir yerde sözlük bunun da farkındayım ama hiç mi bir kontrol mekanizması olmaz bir platformda? Hiç mi kaliteli içerik üretme isteği olmaz burayı yönetenlerde.

Neden yahu? insan ekmek yediği kaba sıçar mı arkadaş? içine sıçıyorsun ekmek teknenin zall. Kendin sıçmakla kalmıyorsun, buyrun beraber sıçalım diye insanları teşvik ediyor, destek veriyorsun.

Ekşi'nin de rezilleri oynadığı bir dönemde -her türlü buradan iyi durumda gerçi- bundan faydalanıp ortaya daha tercih edilir bir platform çıkartarak maddi olarak da bu işten ekstra kazanç sağlayabilecekken, neden yahu neden en ufak bir çaba sarfetmiyorsun yıllarca emek harcadığın, bir noktaya getirdiğin sözlüğün için?

Eskiden burada kaliteli tartışmalar olurdu, ilgimi çeken başlıklar, konuşmaya can attığım yazarlar olurdu. Şu an hiçbiri yok. Am, göt, meme, allah, atatürk, tinerci bjk, fetöcü gs, şikeci fb vb. içerikten öteye geçmiyor başlıklar. Evet trollükte lazım ama trollüğün bile bir seviyesi olmalı yahu. Bir zeka pırıltısı görmeli insan troll içeriklerde. O da yok. Varsa yoksa am!

Yahu kurban olayım şuna bir el atın artık. Vallahi darallar geliyor. içim sıkılıyor. Lan arada bir şey yazasım geliyor nasıl olsa kimsenin ilgisini çekmeyecek kaliteli içerik diye emek harcamaktan imtina ediyorum yahu!

Az adam olun lan. Öbür türlü daha çok eğleniyoruz oğlum yemin ederim bak! Bir de öyle deneyin ölmezsiniz!