bugün

efendi erkeklerin kızlar için değeri olmaması

bu yönelimin evrimsel anlamda üreme içgüdüsüyle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. ve fakat bunun yanında psikolojik anlamda kızlardan ziyade tamamen insanının yaradılışından gelen ''tamamlanma'' eksik hissetme bilinç dışı dürtüsününde payı büyük fikrimce.

insan neyin eksikliğini en çok duyuyor, hissediyorsa ona en çok sahip olan ile kendini tamamlamak ister. bütün doğa dengelenme, tamamlanma adına büyük ve amansız bir hareket halindedir bu anlamda. çoğu kızdaki bu en ''maço '' olana en girişken olana yönelim, gerek yetiştirilme tarzı, gerekse kültürel ve toplumsal farklılıklar ve en çok da yadsınamayacak evrensel cinsiyetçi baskılar sonucu özgüven veya korunma içgüdüsü diyebileceğimiz duyguların eksikliğine yönelik bir arayış olabilir. yani ''maço'' diyebileceğimiz veya toplumsal anlamda daha hareketli ve girişken ruhlu erkekler kızların daha fazla dikkatini cezbediyor olabilir. çünkü bu erkekler bu anlamda çoğu kıza aradığı özgüven duygusunu verir.

fakat bu tarz erkeklerde tam zıddı daha ''hanım diyebileceğimiz sakin kızları tercih ederler kendilerini tamamlamak adına. ortada ki bu büyük arz talep polemiğinin kökeninde aslında, kız/erkeğin kendisi için uygun olanın herkes tarafından onaylanan tasvip edilen en iyisini isteme yanılgısı yatmaktadır fikrimce.

yani şöyle ki akıl oyunları filmindeki oyun teorisinin keşfi sahnesinde olduğu gibi her erkek seksi sarışın ve her kız da esmer alfa istemezse sorun otomatik olarak ortadan kalkacak aslında efendim.