bugün

alemdar mustafa paşa

film olsun" düşüncesine katılıyorum. elde yemek yapılabilecek tüm malzemeler var. tek lazım olan şey ise yemeği ustalıkla yapabilecek bir aşçıdır.

alemdar mustafa paşaya gelince kendisi rusçuk ayanıdır isyan çıkaran yeniçerileri öldürür. buna yeniçerilerin başındaki kabakçı mustafa da dahil. 3. selimin hapsolduğu yere varınca 3. selimin cesediyle karşılaşır. durumu gören paşa celallenir ve sultan 4. mustafayı tahttan indirir ve yerine 2. mahmut geçirilir. hemen ardından en yakın arkadaşlarından birini kaptanı derya yapıp tımarlı askerlerin beylerine mektup yollayıp istanbula getirir. istanbul halkının arasında tımarlı askerlerin şehri yağmalayacağı konusunda bir dedikodu çıkar ve alıp başını gider. bunu duyan yeniçeriler biz ne güne duruyoruz diye konuşmalar filan yapar.

mustafa paşa yeniçerileri nasıl yokedeceğini meyhane sofralarında bile ballandıra ballandıra anlatır. yeniçeriler bir şekilde onu gafil avlar ve köşkün etrafını sarar içerde çok az askeri vardır mustafa paşanın havaya ateş açarak yardım ister 2. mahmuttan lakin 2. mahmut bunun yerine saraya 800 sekban askeri sokar. kaptanı derya olan arkadaşı ise istanbulun uzağına gemileri demirletir.

isyancılar ocaktan topta getirmiştir. getirdiği toplarla köşkü de bombalatırlar ve iyice ümidini kaybeden alemdar paşa önce cariyelerini dokunulmamadı şartıyla yeniçerilere teslim eder( birkaç yeniçeriler aralarında paylaşıp uzaklaşmıştır o ayrı konu) ve köşkün cephanesini patlatıp 600 kişiyi de yanında götürür.