bugün

a 101 in cuma vakitleri kapalı olması

şimdi biri bana a 101 ya da bim'in yaptığı bir davranışı savunan yazı yazacaksın deseydi ihtimal vermezdim ama bu da oldu sözlük cahilleri sayesinde.

1. bu marketler gün boyunca değil sadece namaz vakitlerinde kapalıdır ki bu da doğal bir şey. ibadet özgürlüğü. ayrıca birçok esnaf da dükkanı kapatıp gidiyor cuma vaktinde. kızılay'da metro çarşısındaki dükkanların çoğu da kapatıyor o vakitte.

2. evet, bu ülkede sadece müslümanlar yok. ama herkesin alış veriş yapabileceği başka yerler de var. illa buralardan alış veriş yapmak istiyorsanız kendinizi buna göre ayarlayın. nasıl ki öğlen tatilinde hastanede muayene olamıyorsanız bu da çok normal bir şey.

3. her kesimden insanın olduğu amerika'da, özellikle güney eyaletlerinde pazar günleri birçok yer gün boyunca kapalı oluyor restoranlardan tutun da bazı fast food zincirlerine kadar. mesela bunların başında chick-fil-a geliyor. önde gelen fast food zincirlerinden ama pazar günü açık olmaz. otobüsler çalışmıyor gün boyunca. düşünün. yahudiler ise sabat dolayısıyla cumartesileri iş yapmaz.

o yüzden eleştirmeden önce öğreniyoruz. sonra bildiklerimizi eleştirel düşünce süzgecinden geçirip yazıya döküyoruz.