bugün

partili cumhurbaşkanı

batı ülkelerinin ortadoğu'daki siyasileri etki altına alabilmesini sağlayan şey bu coğrafyada yolsuzluğun ve yozlaşmanın çok yüksek oluşudur.
buralarda kolayca insan alıp satabilirsiniz, korkutabilirsiniz. bazen bunlara gerek kalmadan sadece manipüle ederek istediklerinizi yaptırabilirsiniz çünkü çoğu dünyadan bihaberdir. liderin kendisini etki altına alamasanız dahi bu yöntemleri danışmanlarına kullanabilirsiniz.
sermaye ve medya gücünü de elinizde bulundurduğunuzdan aksi halde itibar suikastında bulunup linç bile ettirebilirsiniz.
bu üstü milli ve manevi duygularla örtülmüş kirli yapı o kadar ahlaksızdır ki, sorguladığınız zaman, gerçekleri söylediğiniz zaman sizi gayrimilli olmak suçlar, hatta hiç acımadan ömrünüzün kalanını demir parmaklıklar ardından geçirmenize neden olur.

konunun partili cumhurbaşkanlığı kısmına gelecek olursak, bu alametleri barındıran, belediye meclis üyesinden bakanlarına kadar aslında herkesin bildiği ama kimsenin söyleyemediği büyük kalkınmaların (!) müsebbibi olan yapıyı devletleştirirseniz, o ülkeden bir daha asla adil, huzurlu ve dürüst bir gelecek bekleyemezsiniz.

karşıdan karşıya geçerken annenize, babanıza, kardeşlerinize, eşinize parti üyesi bir şahsın 17 yaşındaki ehliyetsiz piçi çarpar, yüzde 100 haklı olmanıza rağmen bugün isyan etmediğinize ağlarsınız; diyeceğim ama o eşiği de geçmiştik sanırım.

böyle bir yapıyı kendisinden daha güçlü olan herkes kullanabilir, kullanır.

keşke böyle bir noktaya gelmeseydik...