bugün
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık11
- hırvatistan8
- şanssız bir insan olmak5
- beni özleyenler elime mum diksin14
- sümer dili5
- ılımlı islam3
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı4
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- kadir mısıroğlu3
- belçika4
- iq testi4
- bey biraderler beydirler3
- almanya11
- 2026 ağustos ayı nasıl geçecek3
- yunanistan29
- diyetteyken kitap okumak2
- gavurlarla kadın erkek karışık hamama gitmek5
- arkadaşlar naber ya4
- arkadaşlar yeni ağırlıklarım nasıl3
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek2
- inşaat gürültüsü4
- slip mayo giyen erkek4
- türk ateisti7
- en köylü özelliğiniz4
- volvo v702
- her gördüğünü jandarmaya ihbar eden köylü3
- yanık akrep dumanı çekmek5
- beynin dopamin salgılamaması3
- nervio ile travertenlere gitmek4
- fransa5
- ispanya5
- la diyen kadın3
- ioçk'nın müziği4
- en son aldığınız iltifat14
- erkeklerden hoşlanan erkek3
- portekiz5
- zorunlu eğitim7
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri2
- ali vefa7
- sidretü l münteha4
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu2
- sözlük çok bozdu3
- çomar müzikleri3
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- sevişirken video çekmek10
- tiroidli hanım3
terakkiperver cumhuriyet fırkası (güncel türkçesi: ilerici cumhuriyet partisi[1]), türkiye cumhuriyeti tarihinin ilk muhalefet partisidir. mustafa kemal (atatürk) paşa'nın eski silah ve dava arkadaşları olan kâzım karabekir, rauf (orbay) bey, ali fuat (cebesoy) paşa, refet (bele) paşa ve adnan (adıvar) bey’in öncülüğünde, 17 kasım 1924’te kurulmuştur. parti tüzüğünde cumhuriyet ilkesinin, liberalizmin ve demokrasinin benimsendiği belirtilirken aynı zamanda dini inançlara da saygılı olunduğu açıklanmıştır (mustafa kemal paşa nutuk'ta bu durumu dini siyasi çıkarlara alet etmek olarak yorumlamıştır.[2]). rauf orbay'ın parti kurulmadan önce cumhuriyet ile ilgili eleştirileri ve parti kurulduktan kısa bir süre sonra bazı rejim muhaliflerinin parti etrafında toplanması ile beraber dini duyguların propaganda olarak kullanıldığı şeyh said isyanı'nın patlak vermesi sonucunda parti kapatılmıştır. daha sonra mustafa kemal paşa'ya düzenlenen izmir suikastı olayından tcf kurucularının bir bölümü yargılanmıştır.
amasya tamimi ile kurtuluş savaşı'nı başlatan beş veya yedi kişilik kadronun mustafa kemal paşa ve ismet (inönü) paşa hariç tüm üyeleri, terakkiperver fırka'nın kurucu ve liderleri arasında yer almıştır.mustafa kemal paşa, nutuk'ta terakkiperver fırka kurucularını cumhuriyet düşmanlığı, saltanatçılık, halifecilik, ingiliz yandaşlığı, isyan kışkırtıcılığı ve vatan hainliği ile suçlar.
yorumu sizlerin vicdanına bırakıyorum iyi geceler.
amasya tamimi ile kurtuluş savaşı'nı başlatan beş veya yedi kişilik kadronun mustafa kemal paşa ve ismet (inönü) paşa hariç tüm üyeleri, terakkiperver fırka'nın kurucu ve liderleri arasında yer almıştır.mustafa kemal paşa, nutuk'ta terakkiperver fırka kurucularını cumhuriyet düşmanlığı, saltanatçılık, halifecilik, ingiliz yandaşlığı, isyan kışkırtıcılığı ve vatan hainliği ile suçlar.
yorumu sizlerin vicdanına bırakıyorum iyi geceler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar