bugün

muhalif olacağım diye devlet düşmanı olmak

devletin içine düşürüldüğü duruma muhalifiz biz.

Devlet tüm yurttaşlarını eşit şekilde kucaklamalıdır. Cemaatlere kadro açmamalı, devlet personel alımını adaletli şekilde sağlamalıdır. Dış ilişkilerde herkese bol keseden sallayıp bütün ülkelerle köprüleri atmamalıdır. Bu dünya döndüğü sürece bu komşularla yaşamak zorundayız bunun bilincinde olmalıdır. 250 bin liralık mercedes makam araçlarına oturup merkel hakkında atıp tutmamalıdır. Hollanda'ya milyonlarca euroluk metrobüs yaptırıp, saray bahçesine laleleri ekip "ey hollanda sen kimsin ya" dememelidir. Tutarlı bir şekilde politika gütmelidir.

Abdullah öcalan'ın şartlarını iyileştirip, feto'ya ne istediler vermedik dememelidir. Bir devlet başkanı terör örgütleri ile masaya oturmamalıdır, cemaatlerin taleplerine kulak asmamalıdır.

Oy için kabile reisi barzaninin paçavrasını havaalanımıza astırmamalıdır. istiklal marşında geçen "sen şehit oğlusun yazıktır, incitme atanı" dizesi üzerinde düşünmeli ona göre hareket etmelidir.

Kandildeki bölücü teröristleri referandum zamanı hayırcılar için değil, her zaman hatırlamalıdır. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, şöförü milletvekili, damadı bakan yapmamalıdır. Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürü getirmemeli, işi ehline teslim etmelidir.

Bunlara muhalif olmak bizim hakkımız değilse, devlet olmak da onların hakkı değildir.