bugün

ismail alpen

valla dönem dönem beni de delirten biri olduğundan öyle bir kankitoluğum yok, yıkama yağlamayla da işim olmaz. o yüzden bu yazdıklarıma önyargılı bakmayın.

sözlüğü kurdu, geliştirmek, yazarları korumak sikinde değil gibi şeyleri çok da hak etmiyor. en azından bu 15 yazar mevzuunda hak etmiyor. bunun canlı şahidi benim.

ben bir dönem yetkiliydim. hukukla alakalı yetkilikti benimki. benden formatla ilgili bi performans beklemediler. ben sadece yazarları sıkıntıya sokabilecek entrylerle ilgileniyordum. bazen kendi gördüğüm şeylere müdahale ediyordum bazen de mod arkadaşlar, yetkili arkadaşlar entry gönderiyordu.

yani aslında zall, bu 15 yazar mevzuunun önüne geçmek için bi mekanizma zaten getirmiş durumda. tahminim şu anda da vardır.

öte yandan bu anayasa oylaması döneminde gammaz başlığına bir şeyler yazdım. buyrun:

(#35365234)

sonra, isim de vericem, writer nickli yazarımız da gitti bunu, tamam ya da peki gibi aklınca dalgaya alan bir entry ile refere etti ki kendisi de anladığım kadarıyla gammaz.

bunları niye anlatıyorum? bu işlerde sadece zallı suçlamak kolaycılık olur hatta ötesinde biraz da ahmaklık olur. bu bütüncül bi iştir arkadaşlar. zall bunu bize hissettirmese de sözlük denen yer kollektif bir oluşumdur.

yazar, yazdıklarına dikkat edecek.

bazen heyecanla, vatan sevgisiyle, endişeyle, takım fanatizmiyle, şu ya da bu gerekçeyle kendilerini sıkıntıya sokacak şeyler yazabiliyor yazar arkadaşlar. herkesin sağduyu ile sakince entry girmesini, hukuki anlamda kendisini zora sokacak şeyleri yazmamasını beklemiyorum.

işte orada devreye gammaz arkadaşlar gelecek. gammazlık sadece format, nokta virgül değil. acaba hukuken sıkıntı doğar mı dediği an birilerinin dikkatine sunacak.

gammazlardan sektiyse yetkililer var. eminim hukuk yetkilisi vardır hala.

olmadı modlar var.

yani aslında basamak basamak bunların önlemi alınıyor. sadece bu konu özelinde haksızlık yapmayalım diyorum.