bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Gecenlerde bir kitap aldim. Nicola tesla'nin biyografisini anlatan bir kitap. Cocuklugundan, annesinden babasindan bahsederken bir an amerika'ya kadar gelip; cok titiz birisi olmasina ragmen güvercinlerle icli disli oldugundan bahseden bir kitap. Üstelik resimlerle ve belgelerle yazilmis, simdiye kadar tesla hakkinda okudugum en gercekci kitap diyebilirim.

bu gece yataga gecince elime alip okumak nasip oldu. Sirf gözlerimi dinlendirmek icin mola verdim. Saate baktim. Zaman su gibi akip gecmis. 1800'lerden 1900'lere daha sonra 2000'lere. Her yüzyil icerisinde cesitli gelismeler ve insanligin kendi kendisine yazdigi tarihler.

Yarin is var. Gözlerim hala baykus gözü gibi acik. Yorgunum ama uykum yok. Bu gece ilk defa neden fazla mesaiye kaldigimi kesfettim. Kafam cok yorgun. Hani cok calisan insanlar olur ya? Iste onlardan biri de benim. Iskolik felan da degilim aslinda. Eve is getirmesini de pek sevmem ama calismayi severim. Sirf evdeki, özel hayatimdaki ufak tefek sorunlari düsünüp; daha da büyütmemek icin calismayi tercih ediyorum.

simdi de okumaya devam etmeliyim. Sözlük icerisinde gecirdigim her zaman dilimi, uykumun kacmasina sebep olabilecek cesitli gereksiz düsünceleri beynime filizlendirecekmis gibi geliyor.