bugün

neden şehitlik konusuna bu kadar takıldık

Evet dun gece reina saldirisinda hayatina kaybedenlerin medyada israrla "ölü" olarak nitelendirildigini ve bundan hosnut olmadigimi soyledim , sagolsun 65 kisi begenmis ama yorumlarin yarisina yakini olumsuz yonde.

Bahse konu entry ; (#35262009)

Simdi bilale anlatir gibi anlatiyorum

1-bir kisminiz demis ki yok olen musluman miydi degil miydi onu bilemeyiz falan.bak kardesim once okudugunu anla veya once bi oku , benim problemim dini acidan sehadet degil, onu yalnizca allah bilir.benim meselem baska , siz bi kenarda durun hele.

2-bir kisminiz da "eh arkadas herkese sehit denince kiziyordunuz olu dediler yine kiziyorsunuz" seklinde tepki vermis, heh benim derdim sizinle iste.

Simdi arkadas son 1 yil icinde artan teror olaylari sonucu hukumet ve kuklasi medya gunu kurtarma amacli stratejiler gelistirdi. neydi bunlar ;

1-yayin yasagi getir
2-sayiyi kucuk ver sonra arttir , alistirmaya calis
3-olenlere direkt sehit diyerek toplum tepkisini yumusat

Bunlar basarili da oldu yalan yok , 1.5 sene icinde tahminimce 1000 e yakin sivil teror saldirilarinda hayatini kaybederken kimse ses cikarmadi.

Bugun niye "sehit" degil de "ölü" peki, besiktas macindan cikanlar veya kayseride otobuste olanlar , kizilayda hayatini kaybedenler niye sehit de reinada hayatini kaybedenler ölü ? Hepsi isid ve pkk nin teror saldirilarinda hayatlarini kaybetmedi mi , hepsi sucsuz masum hicbir seyden haberi olmayan isinde gucunde eglencesinde olan insanlar degil miydi ? Niye birileri sehit de birileri ölü ? iste sordugumuz soru tam olarak bu.

Hatirlarsiniz fransada da benzer bir saldiri oldu , konya'da milli macta saygi durusunda isliklandi o saldirida ölenler , o da bir eglence merkezine yapilmisti hatirlayin.

iste burada da hedef ayni kitleyi pohpohlamak , bastirilmis seytani fikirlerini yavas yavas alistira alistira ortaya cikarmak.Niye sehit denmiyor , cunku bizim insanimiz sehit denince saygi duyar , al bayrakli tabutu gorunce esas durusa gecer , anasi babasi o tabutu gorunce vatan sagolsun der acisini icine gomer.

Ama sehit demezsen , eglence merkezine saldiri 40 ölü dersen iste o zaman birileri buna "e onlar da gitmeseydi oraya canim" diyebilir , daha da azitmis olanlar "iyi oldu" diyebilir , diyorlar da zaten.Daha da diyecekler , bugun diyemeyenler yarin demeye baslayacak merak etmeyin.

Peki yolun sonu nereye varacak , bugun iyi olmus diyemeyenler yarin "iyi oldu yapanin eline saglik" diyecek , ertesi gun ise "icki icene olum" diye ortalikta teror estirecek.

Ölenler öldü geri getiremeyiz , buraya ne yazarsan yaz ailelerinin umurunda dahi olmaz ates dustugu yeri yakar , kabul edin bugun "40 kisi ölmüş duyar kasacagina takildigi seye bak" diyenler yarin hayatlarina devam edecekler olenler de umurlarinda olmayacak , zaten o lafi diyenler soylediklerimi anlayip dikkat cekmek istedigim noktaya cevap veremeyip konuyu saptirmaya calisiyorlar.

Bu yazdiklarimi iyi okuyun , derdimin ne oldugunu anlayin.Derdim olume nasil bir isim konuldugu degil , ölüler ustunden yapilan lanet edilesi bir algi operasyonu !

Son soz ; ölümün iyisi kötüsü olmaz , hicbir vatan evladi olmemelidir !