bugün

reina saldırısında ölenlere şehit denmemesi

Ust edit : neden şehitlik konusuna bu kadar takıldık basliginda asagiya gelen elestirel yorumlara yonelik bir yazi daha yazdim. Umarim anlarsiniz.

Dikkat ettiğim durum , ne vali vasip şahin ne de medya kuruluşları "şehit" ibaresini kullanıyor , istisnasız hepsi "ölü" veya "hayatını kaybeden" diyor.

Hiçbir ölüm şehit adıyla guzellestirilmemeli , hiçbir vatan evladı ölmemeli bunu ben de canı gönülden istiyorum ama arkadaş bu ülkede bütün terör saldırılarının sonucunda ölen siviller "şehit" sayılırken neden bu saldırıda ölenler "ölü" olarak nitelendiriliyor ?

Fail aynı , yöntem farklı olabilir ama ikisi de terör saldırısı.

Demek ki ortaya şu çıkıyor , medya ve valiye göre hayatını kaybedenler yılbaşı kutlaması esnasında hayatlarını kaybettiği icin "şehit" sayılmıyorlar , onlar sıradan "ölü" öyle mi ?

Bu zihniyet tüm ülkenin algısını şekillendiriyor işte ey millet , görün bunları.

Edit : bu sozlugun iq seviyesi beni dehsete dusuruyor.ulan benim derdim su , besiktasta mac sonrasi patlatilan bombada insanlar oldugunde sehit oluyor da niye reinada eglenen sehit olmuyor ? Siz sunu anlamiyorsunuz olay dini anlamda sehitlik veya sehit haklari meselesi degil , olay apacik "bunlar yilbasi gecesi icip sicip eglenmeye gittiler o yuzden bunlar sehit degil" algisi yaratmak.bu zihniyetin ust seviyeleri olaya seviniyor zaten bunu da acik acik soylemekten geri kalmiyor.

Edit 2 : 39 eve ates dusmus hala neyin derdindesin diyenler , ulan adamlar isid tarafindan oldurulen masum bir sekilde tek amaci eglenmek olan insanlara kasitli olarak sehit unvani koymuyor ki onlari kendi secmenine kotu gostersin.siz olayi anlamiyorsunuz , bugun olenlere "onlar sehit degil siradan ölü" diyorlar , yarin "onlar zaten olmeyi hak ediyor" diyecekler , ondan sonraki surecte ise "oldurun" diyecekler.bunu gorebilmek bu kadar mi zor olum ? 39 aileye ates dustu evet ama ben veya sen buraya ne yazarsak yazalim o ailelerin acilarina gram etki etmeyecek.birak da bari gelecekteki olacaklari ve olmamasi icin ne yapilabilir onlari konusalim.

Edit 3 : ota boka sehitlik verilmez diyen arkadas , burada hayatini kaybedenlere sehit demiyorsan eger o zaman bombali saldirida hayatini kaybedenlere de demeyeceksin.hele koltugu kollamak amaciyla "nasilsa turk askeri bize sikmaz" diye tanklarin onune yatanlara hic sehit demeyeceksin.sehadet carpisa carpisa kazanilir , bunlarin hangisi savas esnasinda carpistigi icin sehit unvani aldi ? bu olaylarda hayatini kaybedenler sehitse reina saldirisinda hayatini kaybedenler niye sehit degil ?
güncel Önemli Başlıklar