sabaha biraz bilgi bırakalım

Sabaha yine biraz bilgi bırakalım;
1- Günümüzde, zeka/ kodlama/ bilimsel ve yaratıcı düşünce ile 1 whatsapp, 1 facebook 1 Twitter, 1 Tesla ile dünya ekonomisini ele geçirebiliyorsunuz.
2- Sovyet Venera7, 1970 yılında fırlatıldığında, 475 °C sıcaklıktaki Venüs yüzeyinden 23 dakika sinyal gönderebildi.
3- Konfüçyüs' ün güzel bir sözüne de yer verelim: “Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim. Öğretmeyi seviyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.”
4- Kuantum bilgisayarların geliştirilmesiyle, mevcut şifreleme tekniklerinin de yetersiz kalmaya başlayacağı kuşku götürmez geçek olduğundan, dünya artık kuantum şifreleme üzerine çalışmalarını sürdürmekte. Kod bazında şifrelemedense, multi çeşitlilikteki polinomal denklemler içerisinde veriyiy şifreleme üzerine çalışmalar geliştirilmeye çalışılıyor.
5- Amerikan Başkanı Trump her ne kadar iklim Değişikliğini fasa fiso olarak görse de, Amerikalı zengin yatırımcılar bu konuda şu ana kadar harcadıkları paranın kat be kat fazlasını bu işe yatırabileceklerini söylüyorlar. Burada asıl soru şu; Multi milyoner Trump, zenginler kulübünün asi çocuğu olarak mı kalmayı tercih edecek, yoksa biraz daha ılımlı bir rol mü üstlenecek ?