sabaha biraz bilgi bırakalım

1- Avrupa imar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Zorlu Enerji’ye Kızıldere III jeotermal santralinin 2. Ünitesinin genişleme projesi için 70 Milyon USD ek kredi vermeyi planlıyor.
Söz konusu proje üçlü-flaş türbin ve Organic Rankine Cycle (ORC) gibi yenilikçi teknolojilerinin ülkemizde de kullanılmasının önünün açılmasını sağlayacak. ORC şu anda atık ısı yönetimi sistemlerinde kullanılmakla birlikte jeotermal kaynaklarda çözülmüş olarak yer alan yoğunlaştırılamaz gazların karbon emisyonlarını sınırlamak için kullanılabiliyor.

2- Monsanto Bayer birleşmesi çok dikkatli izlenmeli... Kimyasal tarım devrimi başlıyor olabilir... Bayer monsanto ile babasının hayrına birleşmedi... Hem hammadde hem farklı tarımsal zirai uygulamalar..

3- ABD denizde ilk rüzgar santralini kuruyor.. "The Rhode Island Block Island Wind Project" adı ile anılıyor.
Doğu Yakası' nda yapılacağı açıklanan projenin ilk aşaması 30 MW lık bir büyüklükte olacak. Ayrıca 2025 yılına kadar olan enerjinin 3 te 1 inin Temiz Enerji Kaynaklarından sağlanması hedefi ile Trump' ın Küresel Isınmayı bir uydurmadan ibaret görmesi arasında ki çelişkinin de çözümlenmesi ABD' yi yeni stratejik enerji planları ve rezvizyon raporlar yayınlamak zorunda bırakabilir.

4- Eğitimle müthiş güçlü buluşlar çıkaran gençler yetiştirsin Türkiye, ne Dolar sarsar bu ülkeyi, ne terör. Tüm sırtlanlar dağılır, tozu kalmaz.

5- Dünyanın en zengin girişimcileri 1 milyar USD'lik temiz enerji yatırım fonunu devreye aldı. Destekleyenler arasında Microsoft, Amazon, Virgin Airlines ve Alibaba gibi şirketlerin kurucuları var.

6- Antartika da ki araştırmalar, Küresel Isınma Modellerinin Doğruluğunu Destekliyor..

7- Bilginizi sınamanın en iyi yolu bilgiyi paylaşmaktan geçer. Kendi kelimelerimizi kullanmak öğrenmenin en temel gerekliliğidir. Eksikliğimizin ve bilgilerimizin nerelere yetmediğinin farkında olursak kendi kapasitemizi keşfetmiş oluruz.