bugün

doları bozdur oyunu boz

Bunu yapanlar varsa gerzektir net.

Bi kere bozdurulacak olan dövizler Erdoğan'ın yumurtlamaya çalıştığı gibi yastık altında değil döviz tevdiat hesaplarında. Fena olmayan oranlarda da en azından enflasyona yenilmeyecek oranlarda faiz veriliyor bunlara; sen şimdi kalkacaksın gözün gibi baktığın bir birikimini saçını mahalle kasabı bedava kırpacak diye, bir eli yağda bir eli balda Erdoğan ve ailesi istedi diye vade bozacaksın sonra bunları 300 500 dolar bozduracaksın.

Bunu yapan gerçekten gerizekalıdır. Ama yok mu Türkiye'de böylesi? Var olmaz mı. Coca Cola'ya zarar veriyorum diye parasıyla bakkaldan kutu kutu cola alıp kanalizasyona döken aptalların olduğu bir ülke burası.

ikincisi diyelim herkes vatan millet aşkına koştu bankalara dolarını bozdurmak istedi. Bi kere o dolarların hepsi nakit tutulmuyor. Yatırım fonlarında dediğimi gibi vadeli hesaplarda orda burda. sen bunların getirilerini gelirlerini bırakıp vadelerine falan bakmadan zararına satacaksın ha?

Dahası yurtdışından buraya park eden yatırımların tutarı 610 milyon dolar. Bankalarda park eden Türk yatırımcılarının doları ise topu topu 165 milyon dolar civarında. Gördüğünüz gibi devede kulak. Bu yatırımcılar çıkmaya karar verirse yapabileceğin hiçbir şey yok.

Ama hükümet o kadar çaresiz duruma ki yakında nataşalara 100 dolar değil 100 TL teklif edin TLye dönün diye kararname çıkarsa bile şaşmam.