sabaha biraz bilgi bırakalım

1- Yapay Zeka Patent Alabilir mi? Evet alabilir. Etik açıdan sorgulanan bu durum bazı bilim insanları tarafından ne kadar yadırgansa da bazı bilim çevreleri için gayet mantıklı. Bana sorarsanız, yapay zeka patent alabilecek kadar kendin geliştirdiyse patente sahip olmasından değil, başka neler yapabileceğinin heyecan ve korkusuna odaklanmak gerekir.
2- NASA Hipersonik Uçakların Kaçınılmaz olduğunu açıklıyor ama yeni ABD Başkanı ve bütçe planları ile NASA nın musluğu kısılabilir. Sonuçta iklim Değişikliği br uydurma *
3- Yüksek Teknoloji Terörizm tehlikesi, yapay zekanın gelişmesiyle potansiyel bir tehlike olarak karşımızda. işte bu yüzden Yapay Zeka' da durulacak nokta çok iyi kestirilmeli. Yapay Zeka' dan çok insan Beyninin kullanım kapasitesinin artışı için yapılacak çalışmalar daha büyük önem arz ediyor. insan beyni çok bakir.
4- Jules Verne' in kitaplarında şifreler çözülmeye devam ediyor. Denizler Altında 20.000 Fersahta "Dünyanın Merkezine Yolculuk" tan sonra bazı günmüzde ulaşılan bilgilerin yer aldığı kitap olarak karşımıza çıkıyor. Vernian lar çokta haksız değil. Jules Verne okurken çok fazla not almışlığım da vardır ama hiç şifre olarak düşünmedim okumadığım zamanlar.
5- Verilere göre Türkiye’nin en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 46,5 oldu
6- Fiziksel parayı dijital paraya göre daha mı zor harcıyoruz?
Evet, kıymet ve dokunma hissi bizlere fiziksel parayı harcamayı zor kılarken, POS, Nette ÖDemeyi Yap seçeneği vs. harcamayı kolaylaştırıyor.