sabaha biraz bilgi bırakalım

1- Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) “2016 Tek Bakışta Eğitim” adlı yıllık raporunda, Türkiye, 38 OECD üyesi ülke arasında 35. sırada yer aldı.
OECD’nin eğitim endeksinde, Finlandiya listede ilk sırada yer alırken, Estonya, Danimarka, Polonya ve Avustralya sırayla onu izledi.Sondan dördüncü sırada yer alan Türkiye’yi Güney Afrika, Brezilya, Meksika takip etti.
2- Tesla muhteme 2. Fabrikayı Almanya' da açacak.
3- C Programlama Dili için ilk adımı burdan atabilirsiniz.
https://www.raspberrypi.o...ssues/Essentials_C_v1.pdf
4- Asya’nın yükseköğretimde süper güç olacağına dair tahminler artıyor. 2015 yılında Çin’in dünyadaki en fazla araştırmacıya sahip olarak ABD’yi geçmiş olması, bu durumun sembolü olarak gösterilebilir. Doğu Asya’nın üniversiteleri yükseliyor. Bu gelişim güçlü araştırma üniversiteleri, dinamik ve inovatif üniversiteler, devlet ve endüstrinin desteği ile mümkün oluyor. Sektörde liderlik Batı’dan Doğu’ya kayıyor.
5- Uzay Ajansı, mevcut Türk ajansları gibi çalışırsa Know- How yaratmaz, sadece ne yaptığı belli olmayıp maaş alan mühendisler yaratır. "Evet ben 500 milyon doları iki tane uyduya vereceğim ama bunun karşılığında 150 tane mühendisimi uydu ihalesini alan firmada know-how paylaşımı şeklinde eğittireceğim" diyebilmek önemli.
6- Matematik değil- Matematik Okur Yazarı olmak önemli. Sadece rapor hazırlamak yetmez. Hayata geçirilmeyen rapor sadece vakit ve kağıt israfıdır.