bugün

türk malı ürünler

üreticinin kazanmadığı ya da şöyle söyleyelim üreticisini güldürmeyen hiçbir ürünün benim nazarımda kıymeti yoktur. neden?

sermayenin yerlisi yabancısı olmaz. servet düşmanı değilim, içe kapanma taraftarı bir komünist de değilim ama sermaye dediğimiz şey vahşidir, bencildir, en önemlisi sermayenin ulusu yoktur.

biz yıllardır kuru üzüm işi yaparız. mal gibi-o ayrı konu. kuru üzüm fiyatı 3 aşağı 5 yukarı yıllardır aynıdır. mazot artar, gök taşı artar, balgam ilacı artar, ot ilacı artar ama üzüm fiyatı kaplumbağayı kıskandırıyor.

böyle bir örnekte, bir alman şirketi gelse dese ki "kardeşim kuru üzüm 3 lira. ben sana 10 lira veriyorum, malının ederi bu çünkü. üzümünü öldürmüyorum, şu şu şekilde yetiştir üzümünü şu tarihte ver bana. ben de bunu pekmez yapıcam, markamı yapıştırıcam 30 liraya satıcam. standartlara uy yeter".

bir de % 100 yerli sermaye zorba ltd şti olsun. o da gelsin desin ki, "kardeşim senin malın piyasada 3 lira. haa ederi o değil ama piyasası bu yapacak bir şey yok. ben napıcam? ben senden üzümü 2,5 liraya alıcam ama peşin tırink para vericem. bak tüccara veriyorsun tüccar kaçıyor, batıyor, en iyi ihtimalle 3 ay sonraya vade yapıyor."

olan şeylerden bahsediyorum beyler. sen üreticiyi, köylüyü siktikten sonra ister alman şirketi ol ister türk. sen beni sikeceksin, benim emeğimle senin çocuğun kıbrısta okuyacak, oxfordda okuyacak ama ben oleyyy yerli sermaye, türk malı deyip sevinecem. bu milliyetçilik değildir; aptallıktır.

bana ne beni siken şirketin ulusundan baboş?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar