bugün

sözlükte ırkçılığa hayır

şiddet ve hakaret içermediği müddetçe her tür düşünce tarzına açık olduğu iddasında olan bir sözlük için anlamsız istek. eğer dediğim ölçütleri barındırıyorsa zaten moderatörler tarafından entry ve yazan kişi hakkında gereği yapılır.* ilginç bulduğum nokta faşist-ırkçı diye nitelendirilen bizim gibi insanlar, karşıt görüşte olduğumuz insanlara düşüncelerini terkettirmek için çeşitli kampanyalar ve sloganlar icat etmiyoruz. mesela sözlükte bölücü-şeriatçı zihniyete son diye bir başlık açtığımızda o başlığın içerisine ucuz popülist söylemler koymak yerine çeşitli açıklamalarla, türkiye ve dünya gündeminden olaylarla tezimizi savunmaya çalışıyoruz. buna karşılık tamamen nesnel ölçütlere dayalı olan yorumlarımıza rağmen en ağır eleştirilere de gene biz muhattap oluyoruz.

anlaşılmaz olan bugün türkiye de, ırkçılık gibi bir olaya hemen hemen hiçbir yerde rastlanılmadığı*, herhangi bir etnik kökenden insana sadece bu yüzden dolayı saldırıldığı, zarar verildiği görülmemişken bu ucube iddianın, bu heyhulanın bir takım sosyalist-komünist çevreler tarafından sürekli yaşatılmaya çalışılmasıdır. türkiye de faşist kesim diye tanınan ülkücü camia bile türk-kürt kardeşliğini savunur. bu camianın başbuğ denilen kişisi kızını bir kürtle evlendirmiştir. ''faşist tc''de kürt başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkmıştır. asker her daim pkk ile masum vatandaşın ayırt edilmesi gerektiğini vurgular. türk milleti bir din kardeşliği afyonuyla uyuşturulmuştur. bu yüzdendir ki ümmetçi düşünceye sahip bir siyasi iktidar söz konusudur. ümmetçi düşünceden bir türk ırkçılığı beklenemez. bugün türkiye de gerçekten türk ırkçılığı yapan kesimlerin sayısı, pkk sempatizanlarından binlerce kat daha azdır. tamamiyle marjinal olmak durumunda kalmış insanlardır. ancak bu kadar az insanın üzerinden türkiye de ırkçılık yapıldığını iddia eden malum sosyalist-komünist-kürtçü kesim kendisine malzeme sağlayacak konuları ustalıkla çıkartmayı başarır. özünde birkaç istisna dışında türkiye de hiçbir zaman olmayan aşağılayıcı ve yokedici bir ırkçı anlayış, sanki bugün düzenin hakimiymiş gibi davranılır, gösterilerde, mitinglerde bu ''ucube'' inanca atıf yapmaktan vazgeçilmez.

özünde ırkçılık avrupa'nın bir sorunudur. bizdeki laik kesimlerin* seküler devlete karşı oluşan saldırılara karşı duyduğu hassasiyet, avrupa'da, şiddete ve ayrımcılığa dayalı avrupa tarih yüzünden ırkçılık algılaması olarak yerleşmiştir. avrupa'nın bizim bugün yaşadığımız şeriat faşizmi endişesini görememesi ve laik kesimleri ''demokrasi düşmanı'' diye tanımlaması bu yüzdendir. gene bu yüzdendir ki siyasi partilerin kapatılması hususunda gene ırkçılık suçunu kendi siyasi tarihleri açısından bir gereklilik olarak gören avrupa, kendi dinlerinin toplum yaşamının bütününü düzenleme iddiası olmadığından, daha açık ifadeyle bir almanya da, fransa da şeriat tehlikesi olmadığından türkiyemizi de kendileri gibi değerlendirmektedirler. rahatlıkla söylenebilir ki akp'nin yarattığı dinsel faşizme hiç değinmeden, türkiye için ırkçılık, şovenizm, nazizm tehlikelerinin olduğunu söyleyenler avrupa'nın yani emperyalizmin ağzıyla konuşmaktadırlar. günümüz türkiyesinin karşısında bulunan en büyük tehdit; katı, şiddete ve ayrımcılığa dayalı bir ırkçılık değil, bağnaz, modern toplum anlayışına düşman, batı yanlısı bir şeriat devleti modelidir.

not: bu yazı sözlükteki herhangi bir yazar ve ideolojik duruşun temsilcisi için değil makro ölçütler gözönüne alınarak yazılmıştır.
güncel Önemli Başlıklar