bugün

peygamberlerin tek soydan olması

kutsal kitapları okumuş her insan bilir ki, kitap getiren, ben bizi yaratanla konuştum diyen, bütün peygamberler tek bir soydan gelmiştir. Peki ama neden tek bir soy? bizim dedelerimiz kafir putperest miydi? zannetmiyorum.

yapılan araştırmalar gösteriyor ki, şizofreni hastalığı kalıtımsal özellik taşır. yani aile bireylerinde şizofreni hastalığı varsa sonraki nesillerde de bu hastalığın görülme ihtimali var.

peki şizofreni belirtileri nelerdir? hepimizin aşina olduğu birkaç şeyi sıralayayım.

şiirsi bir anlatıma sahiptirler. (kutsal kitapları okuyan kardeşlerimiz bilirler ki, bütün kitaplar orijinal dillerinde okunduğunda bir şiirsellik mevcuttur)

olmayan kişilerle konuşurlar. bu kişiler yalnızca onlara münhasırdır.

tıpkı sosyopatlar gibi aşırı bir özgüvene sahiptirler ve kitleleri peşlerinden sürükleyebilirler.

şizofreni hastalarının konuştuklarını iddia ettikleri diğer kişi, normalde bi yerlerden görüp duyduğu ama aklında hiç yer etmemiş bilgilere erişim sağlayabilir. hepsine değil tabii ki. (limitless filmini seyredenler hatırlayacaktır kişi normalde hatırlamadığı bir olayı ilaç sayesinde tekrar hatırlıyor. bunun gibi ama o kadar da kapsamlı değil tabii ki)

şizofreni hastalarının sanrılarında görülen diğer kişi dominant karakterdir. şizofreni hastası o kişinin her dediğine öyle ya da böyle boyun eğer ve kişi şizofreni olduğunu bilmez çok ekstrem durumlar haricinde.

sözüm ona peygamberler çok gezdiklerinden ötürü, çokça hikayeler duymuşlardır ve bu hikayeleri biraz değiştirip tekrardan sunmalarında herhangi bir sakınca görmemişlerdir.

özet: peygamberlere itimat etmeyin.