bugün

dünya beşten büyüktür

tüm siyasi kariyerini, türlü boş lafları, ustası olduğu demogoji sanatıyla millete yutturmak üzerine kuran bir kifayetsiz muhterisin boş laflarından biridir.

iyice dolduruşa gelmiş olmalı ki bu lafa sadece içerde değil, dışarıda da pazar bulmaya çalışıyor ama yemezler. dünya türkiye değil... görüleceği üzere kimse sallamıyor, lehinde veya aleyhinde bir çift laf etmeye bile tenezzül etmiyor.

büyüklük göreceli bir kavramdır. ne, neye göre büyük? sonuçta bm güvenlik konseyi'nin daimi üyesi olan ülkeler o üyeliği şunun bunun bağışıyla, sandığa gidip, oy vermesiyle veya hak hukuk gereği olarak değil, bileklerinin gücüyle elde etmişlerdir. bileklerini bükecek bir güç olmadığı sürece de ne aralarına birini alırlar, ne de imtiyazlarından vaz geçerler. bu kadar açık ve net! eh durum böyle olduğuna göre böyle boş laflar etmenin kime ne faydası var?

bir şu ham hayalleri peşinde koca memleketi olmadık bataklıklara sürükleyen şahsa bakın, bir de atamızın gerçekçiliğine:

"Hakimiyet ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye müzakereyle, münakaşa ile verilemez. Hakimiyet, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır."