bugün

öğrenci yurdunda barınan tipler

baştan belirteyim üniversitede yurtta kalmadım, üniversiteye yeni geçtim zaten aq. (kyk 1281. yedek çıktı fd.) 1 yıl lisede pansiyonda kaldım. bakmayın 1 yıl olduğuna insanlardan en çok uzaklaştığım yıldı. yalnız insanların da gözlem yeteneği kaliteli olur. tespitlerime güveniyorum yani. neyse başlayayım.

1.)iddaa, loto, altılı vs ile köşeyi dönmeyi hayal edenler: dolmuşa verecek paraları yokturdur buna rağmen hemen hemen her gün kupon yaparlar. gecenin 1 vakti odanıza gelip "beyler interneti olan varsa şu maç ne olmuş bakabilir mi?" diye sormaktan usanmazlar. (lise pansiyonunda Wi-Fi yoktu) her gün yatan kuponları için yas tutarlar. yastan hemen sonra hırsını üzüntüsü ile bileyip vurgun yapmak için yeni kuponunu doldurur. futbol bilgisi 0'dır ama yine de kupon yapmaktan vazgeçmez. 1 kere inanmıştır hayaline. kim vaz geçirebilir onu ?
adamakıllı sohbet de edemezsiniz bunlarla.

2.)nefes almaktan çok ders çalışanlar: bunların etüt odalarının ışığı hiç sönmez. gecenin 1 vakti lavaboya kalkarsınız "lavaboya gidecek saat mi amq" dercesine size bakar. ve kendisi de evet evet ışığı ses çıkaran etüt odasında çalışmaktadır.
bunlar kendini kurnaz sanar ama çoğu saf olduklarını bilmeyecek kadar saftır.

3.)kâğıt oyunları için doğanlar: geceleri koz ver, fuhuş yeri, ihale diye sayıklarlar. hiç korkmayın rüyalarında da oynuyorlar. kimi yine bu kadar oynamanın hakkını verir de kimi ne kadar oynasa da 1 sik öğrenemez hep kaybeder.

4.)ailesi yarın para yollayacak olanlar: sürekli borç isteyen tiplerdir. parası olsa bile borç ister. alışkanlık haline getirmiştir çünkü. hatta abartıp kişisel eşyalarınızı bile isteyebilirler. benim gibi hayır diyemeyen 1 insansanız işiniz yaştır.
ha bu arada aile o parayı hiç yollamaz. yarınlar bitmez zira.

5.)amcası halısaha sahibi olanlar: haftanın 5 günü maça adam toplar. işin garip tarafı 5 günün tamamında da adamları tamamlar. öyle iyi 1 oyuncu da değildir. koşmaz bile. ee adamakıllı maç bile yapamıyorsa. kesin halısaha sahibi ile 1 yakınlığı var. yoksa bile olmuştur adam karısından çok bu elemanın soyunduğunu görüyor sonuçta.

6.)gece acil işi olanlar: bunların sayısı çok fazladır ne yazık ki. benim gibi çıt sesine uyanan 1 tipseniz büyük geçmiş olsun. bunlar tam baş belasıdır. gece ders çalışcam derler alarm kurarlar, sevgilimin son görülmesine bakacam derler alarm kurarlar, gece dışarı cıkacam derler alarm kurarlar, kurarlar da kurarlar. gece olur zonk zonk zoooonnnkk zooooooonnkkkkkk.. sade sizi uyandırmamıştır o alarm o kadar karamsar olmayın. 10-15 saniye sonra alarmını sikeyim diye küfür duyarsınız.
sabah olur.. "tüh alarm çalmadı".
eşeğin siki!

7.)boxer ında ismi yazılı olanlar: (bkz: süt çocuğu) özel okuldan mezun olup şehrinize gelmişlerdir. ailesi elit kesimdendir. çocuk fazla şımarık büyütüldüğü için "başparmağımın tırnağı kırıldı, ne yapmam lazım?" deyip annesini araması işten değildir. günlük kıyafet değiştirir (lise, okul üniforması) hepsinde de isminin ve soyadının baş harfleri vardır. tıpkı iç çamaşırları gibi. okulda aynı anda 4 kişide bu arkadaşın Lagosunu görebilirsiniz.
ulan hadi sütsün de babaannen boxerını eline alıyor, hiç mi tepki vermedin aq ?

8.) kitap okumaktan soğutanlar: okudukları kitap "ayşegül tatilde" olsa bile gözünüze sokarlar. sikim sonik yazarların siktiri boktan kitaplarını okumaktan bıkmazlar. edebi takılmaya çalışıp edebiyattan soğuturlar.

9.) guleveracılar: komünist manifestoyu bile okumamıştır. facebook sayfalarından gördükleri ile solcu (!) olmuştur. 2 kelimelerinden 1i faşisttir. neyse bunları daha fazla anlatmıcam.

10.) vatanın sahibi olduğunu sananlar: kendilerinden olmayan herkesi vatan haini ilan ederler. yine yurtta sayıları az ise çok sesleri çıkmaz ama eğer çoksa sayıları.. büyük geçmiş olsun.

11.)geceleri ninni söyleyenler: bu arkadaşlar sırf size geceleri ninni söylemek için gündüz uyuyup gece uyumazlar. Akdeniz akşamları ile sizi uyutmaya çalışırlar. dert etmeyin bunları en fazla 3 ay sonra Akdeniz akşamlarının ninni olmadığını öğrenecekler.

12.) şakirdolar: selamun aleyk bizim yemek var gelsene kardeşim. evet evet aynen, lafa böyle girerler. hayır demeyin, bahane de bulmayın he deyin geçin. sonra "işim çıktı gelemedim" dersiniz. balık bu çık önemli hayır derseniz saatlerce sizi ikna etmeye çalışırlar. işim var deseniz "hemen yemek yiyip" dağılacaz diye kafa şişirirler. inanmayın. dediğim gibi işte. o selamun derken siz tamam kardeşim deyin. hem yurt yemekleri malum.. arada gitmek iyi oluyor.

13.)heçkırlar: 7/24 facebook bedava internet sayfaları ve gruplarında dolaşıp bulduklarını etrafa yayarlar. hele 1 de bunların peşine düşen 3-5 gariban düşerse havalarından geçilmez. hayır ben n'apayım elimin köründeki bedava wi-fi'yi?

14.)telefon ile nikah kıyanlar: eskiden atari salonları vardı ya. orada hep duran 1 çocuk vardı. oyundan anlayan. tüm hayatını oyunları çözmeye adayan. işte onların öğrenci ýurdundaki versiyonu.
telefonun ateş alacak en azından lavaboya giderken bırak.

yoruldum lan fd, ilgi olursa devam ederim.

dipçe: kendi gözlemlerimi duyumlarımla birleştirdim.

dipçe2: 1 yıl adıyaman fen lisesi pansiyonunda kaldım, şimdiki gibi her yerde fen lisesi yoktu. o yüzden il dışından gelenler de vardı. 1 de yurtta bizim okul dışından kalanlar da vardı. sonra mı ne oldu ? anam gil yılsonunda yurttan aldı.