bugün

renfe

ispanya içinde şehirlerarası seyahat edebileceğiniz demiryolu şirketidir. Bir nevi ispanyanın tcdd'si derler renfe için.

Yalnız internette bir araştırma yaparsanız, bu şirketle muhatap olan yerli yabancı herkesin küfrettiğini görürsünüz. Bu durumu ben de kısa zaman içinde tecrübe ettim. Gerek çalışanlarının yardımcı olmaması, gerek gerizekalı milattan kalma internet sitesi nedeniyle bolca küfür yemektedir kendileri.

ispanya seyahat planınız varsa ve tren yolculuğu yapacaksanız, biletinizi önceden internet üzerinden alın. Böylece 2-3 kata varan oranlarda kar edebilirsiniz. Yalnız burada karşınıza renfe sitesinin salaklığı çıkacak. 2 ay öncesinden bilet tarihinizi seçeceksiniz, isim vs tüm bilgilerinizi gireceksiniz, kredi kartı ile ödeme için kart bilgilerinizi gireceksiniz, işte tam da bu aşamada site hata verecek. Tekrar tekrar deneyeceksiniz, ama olmayacak. Bu durumda yapmanız gereken şey, hemen acprail adlı siteye gidip 5 euro fazladan ödeyip, biletinizi almaktır. Acprail de renfenin biletlerini satıyor. Aksi halde günlerce uğraşacak, biletinizi alamayacak, üstelik geçen süre içinde başkaları o biletleri aldığından fiyatlar da yükselecektir. Benden söylemesi.

Ha bu arada, size bu aklı verecek başka bir yazı şu an internet üzerinde yok, onu da bilesiniz. Bana dua edersiniz artık.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026