bugün

geri zekalılara hazırlanan haber ve bilgiler

http://youtu.be/iDIpqPLqbmo

Dünden beri dönen ve a haber muhabirinin gta4 oyunu hilelerini darbe planı olarak yayınlaması konu. Ağır gerizekalılık, ama her yerdeki tepkilerin dikkat etmediği bir yerden bu konuda konuşacağım.

Özel televizyonlarda program mantığının popüler kavram ve kişi analizleri ile yapılabilir olduğunu düşünüyorum. Olay şöyle gelişiyor:

Önce karşınıza çok abuk bir örnek çıkıyor ve tanışıyorsunuz. Bu Kıl Oldum Abi isimli bir şarkı, Erotik film sahneleri gösteren bir spor magazin programı ya da anlaşılmaz ama öfkeli söylemlerde bulunan bir yorumcu olabilir. Sonra bu konsept her yerde karşınızaaçıkmaya başlıyor. Reklamı dönüyor, radyoda çıkıyor, gazete röportajı veriyor gibi. Sonra insanların hassas olduğu, din, millet, trajedi gibi bir konuda fikri alınarak, bazen ilgili kişinin özel hayatına girilerek seyirci ve takipçilerinin gözünde kendilerine benzer olduğu imajı Perçinleniyor. Ve en sonunda, ilk başlarda abuk bulduğunuz kişi veya konsepti kabullenip hayatınıza devam ediyorsunuz. Bu şekilde size Ebru Gündeş i Assolist, Rasim Ozan Kütahyalı yı yorumcu, Reha Muhtar ı anchorman, Semra Türk ü sunucu, Uğur Işılak ı trt sanatçısı, BBG edi yi gazeteci olarak sundular mı? sundular. Yediniz mi, afiyetle hem de.
şimdi de bu seviyeyi muhabir gazeteci olarak veriyorlar. yiye yiye geldiğimiz nokta bu. Kime yaradı peki ; zamanında nereden yalakalık yapacağınızı şaşırdığınız, şimdi de cemaat mensuplarını sözüm ona fena yaptığınız tipin adamlarına yaradı. Bu mu daha büyük gerizekalılık yoksa bunları hatırlatmamak için başkalarına yüklenmek mi, işte bunu da okuyana bıraktım.

Edit: Sezar ın hakkı Sezar a. Beklenmedik ve görülmedik bir duyarlılık örneği ile haber merkezinin açıktan hatalarını kabul ederek Özür dilemeleri, tüm topluma örnek olması gereken bir davranış çünkü en büyük gerilimleri narsist yaklaşımlar sebebiyle yaşıyoruz, kimse mükemmel değil. Videosu aşağıda:
http://youtu.be/tTVrx8WuCqg
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar