bugün

türkiye nin şangay işbirliği örgütüne dahil olması

bu (bkz: türkiye nin şangay işbirliği örgütüne dahil olması/#33332567) sadece geleceğe yönelik bir tahmin yazısıydı ancak şu iki gelişmeden sonra durum ciddileşebilir.

rusya devlet başkanı vladimir putin'in danışmanı aleksandr dugin, darbeye rus jetini düşürenlerin kalkıştığını söyledi. dugin, washington ve gülen’in, kemalistler sayesinde ankara-moskova hattının düzelen ilişkilerinden rahatsız olduğunu söyledi. rus yetkili, “türk vatanseverler darbeyi bastırdı. artık türkiye’yi moskova’yla arayı düzeltmekten hiçbir güç alıkoyamaz” dedi.

katehon adlı internet sitesine konuşan dugin, kemalistlerin cumhurbaşkanı tayyip erdoğan’ı avrasya siyasetine döndürmeye çalıştığını ve bu da türkiye için son şans olduğunu söyledi. dugin, "birçok türk siyasetçi bana nato’dan çıkma ve güvenlik konularında moskova’yla yakınlaşmak istediklerini söyledi. öyleyse amerika’nın tek bir seçeneği kalıyordu: darbe. bu amerikan yanlısı güçlerin başarmaya çalıştıkları bir şey" dedi.

darbe gecesi belirsizlik yaşandı ama türk vatansever güçlerin sabaha karşı darbeyi bastırdı. şimdi türkiye’yi nato’dan ayrılmaktan, moskova’yla arayı düzeltmekten, hükümeti devirmek isteyenlerle ilişkiyi kesmekten hiçbir güç alıkoyamaz.
http://www.ulusalkanal.co...kuvvet-yapti-h112582.html

http://tr.sputniknews.com...eyet-gorusme-canikli.html
twitter'dan sputnik'e girilebiliyor. oradan açabilirsiniz.
26-27 temmuz'da türkiye'den rusya'ya karma bakanlık heyeti gideceği ve buna başbakan yardımcısı nurettin canikli'nin başkanlık edeceği haberi basına verildi.

rusya ile girişimler ciddi ise abd ekonomi kartını oynayabilir.
dolar uçuşa geçebilir.