bugün

600 tl asgari ücretin fazla olması

" işçiler sizin kardeşlerinizdir. Allah onları sizin yardımınıza verdi. isteseydi sizi onların yardımına verirdi. Öyleyse onlara iyi davranın. Onlara yapamayacağı işleri yüklemeyin. Yüklerseniz yardımcı olun. Onlara yediklerinızden yedirin ve giydiğinizden giydirin "

Hadis i şerif.

Bu hadisi uygulayacak şeriatçı patronlar ve iş verenler aranıyor. Etrafımızda bir sürü cami yaptıran, aş evi açan, iftar yemeği veren dinci patronlar olduğu halde işçisine böyle davranan patron varmı?

Tabiki de yok denecek kadar az.

Ulan yavşak! Şerri kuralları uygulayabılmen için haram A giden yolların tamamen kapanması gerektiğini biliyormusun? Zinayı, hırsızlığı, faizi engelleye bilmek için gelir dağılımı adaletinı saglamalısın. Yani her gencin işi, aşı ve eşi olacak ki bu sağlanmış olsun. Oysa sen o işçinin sırtından dünya zengınlerıyle yarısıp, devlet üç kuruş asgari ücrete zam yaptığı zaman kuduruyorsun, hemen çin e, Romanya ya, Türkmenistan A kaçmakla devleti tehtıt ediyorsun. Memleketin dinci patronuyla, dinsiz patronu arasındaki farkı bilen varsa yazsın. Ben 25 yıldır düşünüyorum, fark göremedim.
© copyright 2005 - 2026