bugün

hüseyin sözlü

adananın ağzına eden hortumcu aytaçın ardından 2014 yılında büyükşehir belediye başkanı olan yönetici. seçimlerde chplilerin de oyunu alarak büyükşehirin başına geçti. göreve geleli 2 yıl oldu. 2 yıl içinde yol yapma, köprü yapma, yeni otobüs alma dışında pek faaliyeti olmadı. adanada şimdilik büyük bir değişim olmadı. birçok kişi bu durumu akpli olmamasına bağlayacaktır ancak yılmaz büyükerşen akpli olmadığı halde eskişehiri güzelleştirdi. olumsuzluklara rağmen hortumcu aytaçın başkanlık döneminde çivi çakmadığı yerlerde yol çalışması vs yaptı, ulus parkını yeniledi sağ olsun. ideolojisi bana ters, o ayrı bir durum. hortumcu aytaçın yaptığı kıytırık metroyu balcalıya, havalimanına, merkez otogara bağlasa; yüreğirdeki arıtma tesisini yerleşim alanının dışına taşısa, tepebağı restore etse, karataş ile yumurtalık ilçelerini turizm merkezi haline getirse, çarpık kentleşmeye adam akıllı çözüm bulursa, hortumcu aytaçın çivi çakmadığı yerlere büyük, güzel parklar yapsa ve parklara ideolojisiyle alakalı olmayan isimler verse (cemal süreya parkı, yaşar kemal parkı vs) şehir merkezinde yeşil alan sayısını arttırırsa bir daha ki seçimde ideolojisini düşünmeden oy veririm belki.
karısı zeynep sözlü, hdp eş başkanı figen yüksekdağın akrabasıymış. en son mahkeme h.sözlüye ceyhanda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yurtdışına çıkıs yasağı getirdi. figen yüksekdağ`ın kardeşlerine ihale, rüşvet vs verdiği şeklinde iddialar var. doğru olup olmadığını bilmiyorum.
bir gün bu herifi bengütürk tvde tesadüfen gördüm. konuşmasını ve ses tonunu duyunca şok oldum. herif resmen doğu şivesine yakın bir şiveyle konuşuyor diyeceğim ama doğu şivesi onun şivesinden daha kibar.