bugün

ismet yılmaz

milli savunma bakanlığından milli eğitim bakanlığına geçmek ilginç bir deneyim olmuştur sanırım.

biraz geçmişine baktım ve istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu gördüm. biraz daha detaya girince istanbul teknik üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulunu bitirmiş ve isveç malmö dünya denizcilik üniversitesinde master yapmış. son olarakta marmara üniversitesinde özel hukuk dalında yüksek lisansını tamamlamış.

uzunca bir süre denizcilik sektöründe müşavirlik ve hukuk danışmanlığı yapmış. sonrasında ulaştırma bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ve milli savunma bakanı olarak siyasette yer almış.

peki, daha önceden ulaştırma, milli savunma ve kültür & turizm alanında deneyimi olan birisi neden milli eğitim bakanı olarak atanıyor? umarım mantıklı bir açıklamaları vardır. ne kadar gerekli bilemem ama yerine geldiği nabi avcı'nın da idari bilimler mezunu olup iletişim fakültesi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda geçmişe sahip olduğunu da unutmamak lazım.

umarım bir gün gerçekten alanında başarılı kişilerle donatılmış bir hükümetimiz olur. hayırlısı neyse onun olması dileğiyle.