bugün

sözlük yazarlarına tavsiyeler

Beyler şu an kütüphanede ders çalışma mücadelesi veren yığınları görüyorum da içim acıyor aq desem de inanma qanka kendi düşüne kimse acımaz.

Ben yine de beni takip edenlere güzel bir tavsiye döşüyeyim şuraya.

Ders çalışırken konudan bağımsız olarak uymanız gereken ilkeler vardır.

Bunlardan ilki ders çalışma süresi; insan dediğimiz canlı dünyamızın gördüğü en kompleks yapısı olsa da bazı zayıflıkları vardır. Bunlardan ilki özellikle öğrenme dönemindeki dikkat toplamada zorlanmadır. Genelde de insanlar aptal veya bu konuda eğitimsiz olduklarından minimum 25 maksimum 40 dakikadan fazla dikkatlerini toplayamazlar. Enerjileri, verimleri düşer. Siz bir kaç denemeyle o dikkatinizi kaybetmeye başladığınız anı bulun ve o sonra da ders çalışma periyotlarınızı o andan itibaren 7,8 dakikalık molalar verecek şekilde ayarlayın.

ikinci ders çalışma periyodunuzun 3/4'ü ile asıl çalışma, 1/8 ile o günkü diğer periyotların tekrarı(bunu başa koycaksınız tabii, bak onu bile düşünemeyen mal seni bile düşünen ne kadar iyi kalpli bir yazarın var) 1/8 ile de diğer periyotlarda elde edilen bilgilerin moladan önce tekrarını yap.

Üçüncüsü, uykusuzsanız ve açsanız çalışmayın sığırlar. Ulan yemin ediyorum bu sınavların hiçbir seçiciliği yok. ilk 1000'e yani 1/1000'lik dileme girmiş adam bile sanki eşekte yük taşıyormuş gibi çalışıyor.

Dördüncüsü çalıştığınız şeyi sevin, sevmiyorsanız seveceğiniz bir şey bulun, bulamıyorsanız da geberin aq ben bıktım çevremde mutsuz ve başarısız insanlar görmekten.
güncel Önemli Başlıklar