bugün

ideolojisi olmayan insan

akıl, fikir, meslek sahibi olan kişiler içi bosaltilmiş ideolojilere, aklı fikri bir kenara atarak post kapmaciliğin demokrasi, siyasi fikir ve benzeri dingillikler boyasina boyandiği için tenezzül edip de onlara rağbet etmez.

zaten maddi ve manevi konularda mantıklı düşünebiliyorsa ve özü görebilmiş ise ve zahiri dünyayi pek umursamiyorsa ayni bokun suyu olan sloganistle bosaltimiş ideolojilere niye rağbet etsin?

hadi onu geçtim yedi samuray meselinde anlatildiği gibi sadece köylüler kazanir. en kazandiğini zannetsen bile eninde sonunda hayvan ciftliği gibi olur durum.

taraf olmak gerek ama akla, bilime, öze, iyi yaşabilmeye, taraf olmamak gerekir ayşenin donuna, fatmanin sacina, hüdaverdinin eblehliklerine.

eh madem iyi birşey yapilmasi gerek o vakit önce kendinizi kurtariniz ondan sonra diğerlerini kurtariniz. yoksa vasatliğa temsil olup sadece bir istatistik rakamı olursunuz.

çağınızı bilin, çağınıza yaraşmanın yolu, yoksa papazın eşşeğini kovala dur, aldat dur aldan dur, evladim hayat bu mudur?

en güzeli aç bir şampanya bak keyfine, zaten bozuldu bağlar yansın sepeler....