bugün

13 mart 2016 ankara patlaması

kronik hale gelen patlamalardan sadece bir tanesidir.

romantizmi bir kenara bırakıp olaylara realist yaklaşmalıyız artık. uzunca bir süredir bütün dünyanın terör devleti olarak nitelendirdiği devletlerle yakın ilişkiler kuran, orta doğu'daki birden fazla terör örgütüne destek verdiği iddia edilen ve sonra bu örgütlere-devletlere sırtını dönen bir ülke olduk. 30 yıldır savaş verdiğimiz pkk ile aynı masaya oturduk, sonra sırtımızı döndük. bir taraftan ypg'den yardım bekledik, diğer taraftan ışid'i besledik. olaylar böyle olunca bu saldırılar da kaçınılmaz oluyor doğal olarak.

dış politikadaki beceriksizlikler, dünkü düşmanı bugün dost yapmalar ve ebedi dostu çıkarların uğruna düşman bellemelerin neticesidir bu patlamalar. nereden baksan bu ihale hükümete kalıyor. ha şu anda suçlu aramak ve hedef göstermek çok mantıklı değil. yaraları sarmak ve çözüm bulmak gerekiyor.

bu işi çözecek olan adam rte ise de bu adama destek olunması gerekiyor. evet 30 yıllık muhalifim ve ben bunu söylüyorum. bu noktada yapılması gereken en mantıklı şey, devleti desteklemek ve bu olayı bir çözüme kavuşturmaktır.