bugün

doktorların bir halttan anlamaması

işini sevmeyen doktorlardan kaynaklanan sorundur. Şöyle ki mimarlık, mühendislik isteyen kişi kimin etkisiyle bilinmez tercih döneminde liste başlarına tıp yazıyor. Sebep neymiş garanti işmiş doktorlar iyi kazanıyormuş sağlık ocağında akşama kadar oturup 6-7 bin lira alacakmış. Sonra bölüme başlıyor işler pek de tahmin ettiği gitmeyince dersleri boşveriyor. Çıkmış sorularla sınıf geçerim diyor. Ki geçiyor da.
Ben tıp okuyan arkadaşlarıma hep "Sizin dersi anlamama lüksünüz olamaz bence, insanlar size kendilerini, sevdiklerini emanet edecek." gibi şeyler söylediğimde hepsinin savunması ee nasıl yapalım, o kadar konu var, çok zor vs vs diyerek anlamsız bir taarruza geçiyorlar. Ulan sanki küfür ediyorum. işini iyi yapacaksın, temellerini iyi atacaksın ki ilerde gelen hastaya koca karı ilaçları hazırla diye nasihat edip, ameliyat esnasında hastanın içinde makas unutma. Bunu söyleyenler de genelde tıp fakültesine istemeden girenler.
Bu ülkede doktorlara, tıp okuyanlara nasıl saygı gösterildiği malum (şiddet uygulayanları hariç tutuyorum) siz bu saygıyı, aldığınız maşallahları egolarınızı sişirmek için değil, size güvenenlerinin yüzünü kara çıkarmamak, bu tür ithamlarla kutsal mesleğinizin adını kirletmemek için kullanın.