bugün

abd nin akp yalanlarını düzeltme bakanlığı kurması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’YPG’ye verilen silahların Türkiye’de ortaya çıktığı’’ iddiasını sordu. Erdoğan dün, Cuma namazı çıkışında konu ile ilgili ‘’dokümanları Batılı müttefiklere verdiklerini’’ söylemişti. Toner, ‘’hayır’’ diyerek cümlesine başladı ve devam etti: ‘’Biz de bu haberleri gördük. YPG’ye herhangi bir türde silah tedarik etmedik. Biz ayrıca YPG’nin herhangi bir şekilde Amerika kaynaklı silahları PKK’ye kaçakçılık yaparak verdiğine dair kanıt da görmedik.’’
kaynak

Başbakan Davutoğlu ise ABD Başkan Yardımcısı Biden ile yaptığı görüşmede “Biden ile iki görüşme yaptım hiçbirinde bana askerleri çekmemiz gerektiğini söylemedi” demişti.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan telefon görüşmesinde Başika’da bulunan Türk askerlerinin çekilmesinin tavsiye edildiği söylendi.
kaynak

(hatırlatma davutoğlu ısrarla yalana devam edince hem Biden hem de Obama’nın ‘Türk askeri çekilsin’ şeklinde yazılı açıklama yaptı. )

***
Dün Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun güvenli bölge iddialarını yalanlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bugün de Anadolu Ajansı’nın Türk diplomatik kaynaklara dayandırdığı, “Suriye'de IŞiD’den arındırılacak bölgeye PYD'nin girmemesi konusunda ABD ile mutabık olunduğu” şeklindeki iddiaları yanıtladı. Toner, günlük basın toplantısında, “Bugün basında yer alan haberlerde IŞiD’den arındırılmış bölgeye YPG veya PYD güçlerinin girişine izin verilmeyeceği iddia ediliyor. Bunu doğruluyor musunuz?” şeklindeki soruya “Hayır. Doğrulamıyorum.” cevabını verdi.

Mark Toner, önceki gün gerçekleşen basın toplantısında PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bölgedeki mücadelesini 'kesinlikle' desteklediklerini ve işbirliğini sürdüreceklerini açıklamıştı.

Sözcü Toner, 15 gün kadar önce Temmuz ayı sonunda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in, "YPG güçlerine hava desteği verilmesi hususu ABD ile varılan mutabakatımızın unsurlarından biri değildir" açıklamasını yalanlamış ve koalisyon güçlerinin YPG'ye yardım yapacağını dile getirmişti.

Bu yalanlama ile ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz 2 hafta içinde 3. kez Türk diplomatik yetkililerinin iddialarını yalanlamış oldu. (CHA)
kaynak

***
ABD ve ingiltere'nin Ankara Büyükelçileri Star ile orada yazı yazan Cem Küçük'ün iddialarını yalanladı.

ingiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugünkü Star gazetesinde Cem Küçük'ün, 'News of the World gazetetesinin ingiliz devleti tarafından kapatıldığı' yönündeki asılsız haberi tekrarladığını gördüm. Bu tamamen gerçek dışıdır. Gazeteyi kapatma kararını News International kendisi almıştı." ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği, Star'da bugün yer alan bir haberi sert bir dille eleştirdi. Elçilik, "Söz konusu gazetenin, ABD'nin Türk hükümetine karşı veya Türkiye'deki seçimlerin sonuçlarını etkilemeye yönelik bir komplo içerisinde olduğuna ilişkin iması da aleni bir yalandır" ifadesini kullandı. Açıklamada ayrıca, "Star gazetesinin gerçek dışı iddiaları özellikle ahlaktan yoksun olup, potansiyel olarak tehlikelidir." denildi.
kaynak

devam edecek...