stratosfer

eşsiz yazar, eşsiz insan. iyiniyetli, saf, temizkalpli, vatansever. ancak düşünmeden konuşmak gibi bir huyu var ve bu huyu neticesinde de yanlış anlaşılabiliyor, hadi ben neyse onu tanıyorum da, ya tanımayanlar... mesela birgün sınıfta geçen melih gökçek tartışmasını akp'ye indirgemiştir, ve "ben izmirliyim, izmir'de chp'li belediye başkanı var ve izmir de susuz kaldı" demiştir. oysaki tartışmanın en başında denmiştir bu bir siyasi parti tartışması değildir diye. sanırım sevgili yazarımız melih gökçek'in eskiden anaplı olduğunu bilmiyor. bu anap örneğini niye mi verdim? yazarımız bari bu sefer anlasın melih gökçeği tartışırken siyasi düşünmediğimi. hoş, sevgili hocamız aykut çelebi kendisine anlattı ama; gönül isterdi ki kendi anlasın, boş yere sınıfta koyu akpci durumuna düşmesin.

bunun yanında

1-melih gökçek'i siyasetçi sanan yazar, halbuki kendisi hangi parti revaçtaysa, ordan belediye başkanı adayı olmaya çalışıp, cebine para indirmeye çalışan bir şahısdır.

2-belli başlı sağ hükümetlerin ya da sağ olarak nitelendirebileceğimiz hükümetlerin hiç olmadı "darbe karşıtı" olarak
nitelendirebilecek partilerin yaptıkları "yalnızlık" "ezilmişlik" sömürüsünden feci halde etkilenmiş yazardır.

3-türkiye cumhuriyetini, askeri bir yapılanmanın mensubu olan atatürk ve arkadaşlarının kurduğunu unutup, işbu askerlerin de memleket hayrına ne işler yaptığını unutan, bilmeyen ya da bilmek istemeyen yazardır.

4-büyük ihtimalle 3. maddeyi nereye bağlayacağımı merak eden yazardır ama birkaç madde daha beklemesi gerekecek olan yazardır.

5-yapılmış olan darbeleri sanki keyfiymiş gibi algılayan yazardır.

6-2007 yılının bahar aylarında meydanları süsleyen bir afişi hiç merak etmemiş, neden bu şahıslar aynı karede acaba diye yapılan eleştirileri hiç dinlememiş, okumamış ya da yine bilmek istemememiş yazardır.

7-"sandığa gömen" darbe mağduru hükümetlerin devletimize ne gibi zararlar verdiğini bilmeyen, askeri darbelerin de bu zararların neresinden dönmemizi sağladığını bilmeyen yazardır.

8-işe demokrasi açısından ya da halk egemenliği açısından bakarsak elbette ki demokrasimiz zarar görmüştür bu darbelerden, çünkü darbe her ne sebeple olursa olsun ülkelerin tarihinde bir lekedir. ancak olaya bir de rejim tehlikesi açısından ya da halkın iyiliği açısından bakmak lazım: bütün bu darbelerin yapılış nedeni ülkenin gittikçe ekonomik ve sosyal açıdan kötüye doğru gitmesindendir. bu darbeler tarihte oluaşacak mevcut lekeyi erkenden oluşturmuş ancak rengini açık, boyutunu ise küçük tutmuştur.

9-asker bağımsızlık demektir, asker her zaman atatürk yolunda ilerleyip, ülkeyi dış güçlere karşı koruyup içerde de dış güçlerin temsilcilerine gerektiğinde gereken müdaheleyi yapmak için de vardır. kısacası ordumuz ülkeyi sadece fiziki müdahelelerden korumak için yoktur. çünkü ülkemizin içişlerine bazı dolaylı müdaheleler geçmişte olmuş ve askerde bu dolaylı müdahelelerden korunamadığı için de kıymetli ve yüce ordumuz darbe yapmayı tek yol olarak görmüştür.

10- atatürk'ün türkçeye çevirdiği ezanı yeniden arapçaya çeviren, din kültürü derslerini zorunlu kılan, saçma sapan sözler söyleyen, ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan köy enstitülerinin işlevini yitirmesine sebep olan, halkı yavaş yavaş tüketim batağı olan kapitalizme sürüklemeye başlatan, kadrolaşmanın temellerini atan ve bunun gibi daha birçok faydasız ve zararlı iş yapan menderes'i asan askerlerimizin müdahalelerinden hoşnut olmayan ve menderesin
yaptıklarını da görmeyen yazardır sanırım ki kendisi bu olayları yine ya bilmemekte ya da bilmek istememektedir.

11-1997 yılındaki tank yürütme olayının ise yine nedenini bilmeyen yazardır. dönemim refah partili sincan belediye başkanı bekir yıldız sincan'da kudüs gecesi düzenler tabi bu gecede rejim karşıtı konuşmalar, etkinlikler vs. olur dönemim genelkurmay başkanı çevik bir bir gözdağı vermek için tankları yürütür.

12-bu darbeler, müdaheleler sonucunda ise mağdur partilerin siyasetçileri türk halkının duygusallığından ve çabuk alevlenmesi özelliğinden faydalanıp sömürü yapmaya başlamışlardır ve maalesef bu sömürüler de başarıya ulaşmıştır, ama sömürülerin nasıl bir cahil kesim üzerinde başarıya ulaştığının da tespiti şarttır hatta tespite gerek yoktur herşey açıktır.

13-darbeleri madde 3'deki gibi algıladığı gibi kendi bakış açısına göre de yorumlayan yazardır, darbeler ülkeyi islam devleti olmaktan kurtarmış, ilerleyen kapitalist düzeni yavaşlatmış, ve ülkeyi yıkmak, gericiliğe boğmak isteyen bazı hainleri de cezalandırmıştır.

14-"atatürk dalkavuğu" olarak nitelediği şahsım hiç kimsenin yalakası, şakşakçısı, çanakçısı değildir bilhakis saydığım bu sıfatlar yaptıkları icraatlerden dolayı tamamen darbeye uğramış hükümetlere ve yandaşlarına mahsustur (kimin hangi nedenle asker tekmesi yediğine bakarak bu sıfatlar uygun tamlamalar biçimine gayet kolayca sokulabilir). ayrıca şahsıma yönelik alçakça hakaretlerin karşılığını mislisiyle ve uygun şekliyle olmadı daha da uygun şekliyle verebileceğimi de bilmesi gereken yazardır. bir önceki cümlemi tehdit olarak algılamaması gereken yazardır; zira şiddete, sadece şahsıma bulunulan fiziki ya da sözlü taciz durumunda başvurcağımı bilmesi gereken yazardır. bunların dışında bir atatürkçü olmaktan gurur duymakta olan şahsım, ülkeyi yıkmaya, bölmeye, geri götürmeye çalışmış -ve de çalışan- olan iktidarlardaki artniyeti de görmekte ve göremeyenler için de üzülmektedir. yanlış anlaşılmasın "kişi"ler için değil, ülkemizin geleceği için üzülmektedir.

15-türk siyasal tarihini kitaplardan değil belli başlı yayınlardan veya kişilerden öğrenmiş olan yazardır ayrıca öğrendiği şey de türk siyasal tarihi değil, belli başlı partilerin tarihidir. bütün bunlara rağmen siyaset bildiğini iddia eden yazardır. bugün ekşisözlüğün logosunda bile yazmaktadır epiktetos'un güzel sözü, tıklayıp bu söze bakması, düşünmesi, olaylara birazcık da objektif olarak bakması gereken yazardır.

16-atatürk ve islamla ilgili yazılar yazan yazarların, kendilerinin zengin içerikli yazı yazdığını düşündüğü gibi komik ve sığ bir düşünceye sahip yazardır, koskocaman adam olmuştur yazraımız ancak insanların kişiliği hakkında tahlil yapmadan böyle karalamalarda bulunması çok ilginçtir.