bugün

rus uçağının düşürülmesine dair

olaya farklı bir açıdan bakmak ve perde arkalarını görmek için öncelikle rus savaş gemisi yamal'ın uçağın düşürüldüğü saatlerde ege denizine açıldığını biliyoruz peki bu gemi ne taşıyordu ? hangi limana gidecek bunlar belli değil. rusya geçen sefer ki ihlal de Türkmenleri Türkiye üzerinden vurmuştu bu sefer aynı şeyi yapmayı düşünüyordu fakat beklemediği bir karşılık aldı bu karşılık
üzerine rus medyası türkiye'yi çok aşağılık bir dille eleştirdi. rusya da sscb döneminden kalma bir derinlik var bu derinlik ile birlikte küresel güçler putini şişirdikçe şişirdi. putin de bunu sevdi buna göre oynamaya devam etti. gel gelelim savaş konusuna türkiye nato sınırı türkiye savaş açmakla kalmaz 3.dünya savaşını başlatır. bu müdahale sscb'nin afganistan olayından daha beter bir hal alır. dört bir yani türklerle çevrili olan rusya iran ve çin ile tüm dünyaya karşı koyacağını zannediyor ama şunun farkında değil, türkiye ortadoğu da ingilterenin avrupa üstlendiği denge konumunda, türkiye şu anda elinde ki mülteciler sorununu avrupa'nın üstüne attığı anda dünya da dengeler değişir, paris saldırısı bunun bir örneği, rusya elbette boş durmayacak, gönderilen geminin akdeniz açıklarından duracağını tahmin ediyorum türkiyeye göz dağı vermek adına. ayrıca dhkp-c pkk gibi terör örgütlerine verilen desteği artıracak. türkiye'nin şu anda izledği politakayı seküler türkçü olarak gayet sevdim ve takdirle izledim, türkiye kendi savaşa girmeyecek fakat, el nusra,ahraruş şam gibi örgütleri kullanacak ve böylece islam dünyasında bir adım daha öne çıkacak. enerji konusuna gelince rusya'nın doğalgazı kesmesi ne işine yarayacak arkadaşlar bakü-ceyhan-tiflis boru hattı neden kuruldu hatırlamak lazım ? orta asya rusya'nın dört bir tarafını çevrelemiş yıllardır intikam ateşiyle dolu olan türk devletleri var. rusyayı hafife aldığımı söyleyecek olanlara karşı rusya türkleri çok hafife alıyor rusların türkleri hafife aldığı kadar hafife almıyorum ben rusları.

bu aşamadan sonra yapılacak olanlar enerji kaynakları konusunda rusya dışında ki dengeyi sağlama almak ve rusya'nın suriye'de ki politikasının başarısızlık sonuçlanması için adımlar atmak olacak. abd'nin yaptığı açıklama ise doğrudan doğruya dengeleyici bir açıklamadır bizim için önemli olan natodur abd değildir.