bugün

perth

Avustralya’nın en önde gelen 4 şehri arasında yer alan Perth, ülkenin batısında yer alan en gelişmiş şehir olarak da kabul edilir. Şehrin Hint Okyanusu’na kıyısı bulunmaktadır. Şehir Kaptan James Stirling tarafından 1829 yılında keşfedilmiştir. 1829 yılında keşfedilen Perth, ilk olarak Swan Rivery bölgesinde kurulmaya başlamıştır. Şehir ismini iskoç şehri Perth’den almaktadır.

ikinci Dünya Savaşı’nda stratejik bir öneme sahip olmuş olan Perth, 19 yüzyılın sonlarına doğru hızla gelişmeye ve kalabalıklaşmaya başlamıştır.
Perth, ikinci Dünya Savaşı esnasında Amerika Birleşik Devletleri donanmasına ev sahipliği yapmış şehirler arasında yer almaktadır. Amerika burada Japonya kıyılarına kadar saldırıla düzenlemiştir.

Şehirde birçok milletten insan yaşamaktadır. Bunların başını ingilizler, Yunanlar, italyanlar ve Yugoslavlar çekmektedirler. Bu 4 millet nüfusun neredeyse %90’ına yakın bir kısmını oluşturmaktadır. Şehrin merkezi finans merkezi olarak kabul edilir. Ancak burada genel olarak çiftçilik ve hayvancılık da yaygın alanlar olarak kabul edilir.