bugün

trt nin muaviye ye hz muaviye demesi

trt nin muaviye ye hazret sanını yakıştırması kendi tutumudur ama burada yezid çok kötüydü ama babası çok iyiydi diyenler sözüm size, hiç komik değilsiniz.

kendisinin hilafet için çevirmediği dolap kalmamış; akraba kayırmacılığı, bizans taklitçiliği almış yürümüş. yetmemiş fıkhen hazret sanını alması gerektiği iddia edilen muaviye hz. peygamber in ashabını oğluna biat ettirmeye çalışmış. acaba bunu hangi fıkıh kitabında okumuş? onu da geçtim yezid i tanımayacağını beyan eden abdurrahman bin halid bin velid in zehirlenerek öldürülmesi de mi tesadüfmüş?

ubeydullah bin abbas ı satın alışı, kays bin sa' d ı zorlayışı, hz ali ye rakip olarak ikilik çıkarışı gibi hadiselere daha hiç girmedim. ubeydullah bin abbas ın pek çok hadisi derlediğini ve muaviye tarafından satın alındığını da unutmayıverin bir zahmet.

iyidir kötüdür tartışılır ama islam tarihinin bu denli önemli bir noktasında senedi sağlam onlarca kaynakla doğrulanan olayların içindeki birini hz ali nin, hz hamza nın mertebesine çıkarmaya da gerek yok.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar