bugün

sözlükte 30 yaş üstü yazar ergenliği

ergenlik dönemi hepimizin yaşadığı bazılarının ise hala atlatamadığı yada atlatmak istemediği dönemlerdir. söz bu kişilere ise sorun yok (bence). lakin genelleme yapmanın doğru olmadığı düşüncesindeyim. bir çoğumuz yani 30 yaş üstü yazarlardan bir çoğu, okulunu okumuş bitirmiş, mesleğini işini eline almış, hayatını tamamen kendi başına kazanma, hayatla birebir yüzleşme ve mücadele etme yolunda ilerleyen kişilerdir. bu kişiler çalışarak satın aldıkları bilgisayarlarıyla buraya gelip vakit geçirmekte bir iki satır bir şeyler karalayıp oyalanmaktadırlar. ve düşünmektedirler hala babasından yada anneciiiinden harçlık alan, götündeki dona kadar ailesinin temin ettiği, babacığı 10 gün harçlık vermese aş ekmek vermese aç kalacak, iki yumurta kırmaktan aciz bu kişiler yine ailelerinin temin ettiği pc lerinin başına geçip neden ısrarla burda yaşı büyük yazarlara laf sokma derdindedirler ?

ben ve yukarıdaki başka bir arkadaşımın da düşündüğü gibi bu pek umurumuzda değildir aslında. zira biz olacağımızı olmuşuzdur. yani artık peygamber vitesine atmışızdır arabayı anlatabiliyormuyum. bir şeyler elde etmişiz, bir şeyler başarmışız, bir şeyler kazanmışız ve kendimize bir hayat oluşturmuşuzdur. yani bundan sonra yaşayacaklarımız ancak ve ancak daha önce yaşadıklarımızın muadili olacaktır. aslında burada sorulması gereken asıl soru şudur. peki siz ne yaptınız ? ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

bakın arkadaşlar isterseniz kulağınıza, isterseniz götünüze, isterseniz çükünüze dinleyin siz bilirsiniz. diyeceğim şu ki boş yaşamayın. yaptığınız şeylerin anlamı olsun. gençliğinizi elbette yaşayın. gezin, görün, eğlenin gidin aşık olun birilerine arkadaşlarınızla takılın, gidin bir şeyler için sonra sabaha kadar kusun bunlara kimsenin bir şey dediği yok. bir şeyler öğrenin, bilgi sahibi olun. şu an sahip olduğunuz o mükemmel yaşlarınızı dangalakça şeyler yaparak geçirmeyin. çünki göte giren şemsiye hakikaten açılmıyor arkadaşlar. bilgili, görgülü, kültürlü ve donanımlı olun. zira ağaç yaşken eğiliyor. ileride beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz, laf soktuğunuz yaşlara geldiğinizde ailenize, insanlara ne bileyim çocuklarınıza anlatacak bir şeyleriniz olsun. salak salak hareketler yapıp sonra biz genciz demeyin. çünki gençlik başka bir şey salaklık başka bir şey. zamanınızı boşa harcamayın. ne diyeceksiniz yani ileride birileri size neler yaptın gençliğinde diye soracak olursa ? ''uludağ sözlükte öküz gibi trollüyoduk anuhhagoyyun zaaaaaa :X:DX:D:X:D:'' böylemi diyeceksiniz ? yapmayın hala vaktiniz varken biraz toparlanın derim arkadaşlar. bir dost.