bugün

uludağ sözlük teki ırkçı yapılanma

Ekşideki abileri büyük olasılık Ekşi'de yorum dahi yapmasına izin vermediği, bu nedenle çareyi Ekşici abilerinin yazılarını defalarca okuyup, özetinin çıkarmış sonra beynine çivi gibi çakılmış bu klasik cümlelerle Uludağ sözlüğe yazarak sözde demagoji, algı yönetimi gibi yeni keşfettiği kavramları denemek üzere Uludağ sözlüğe açtığı başlıktır.

Her zaman söylerim!. Türkiyede islamcı/şeriatçı yobaz sağ tarikatlar gibi aynı şekilde (Sözde) solcu sol tarikatlar var!

Sağ tarikatlarda nasıl sakallı abiler ve bunların her dediğini ezberleyerek bire bir aynı cümle kalıpları, aynı kelimelerle konuşan müritleri varsa sol tarikatların da aynı şekilde sakallı abilerinin sözleri ile konuşan müritleri var!

Bir nevi sağ şeriatçılar ile sol şeriatçılar gibi! Yani hem sağda hem de solda bolca yobaz bulunduran bir ülkeyiz.

"PKK, Diyarbakır ceza evin, ermeni soy kırımı, Rojava" vs. bunlar bildiğiniz anahtar kelimelerdir. Her daim bu kelimeleri kullanarak aynı şekilde konuya girer, sonunda Türk Cumhuriyeti Devletini işgalci devlet, Türkleri tamamen faşist, peşinden Türkleri olmayan bir millet ve ırk ilan ederler!

Bu başlığı açan genç, toy, tatlı su solcusu kardeşimiz de Ekşici abileri gibi bu sözlükte de Türk Devleti ve Milletine karşı propaganda, algı yönetimi yapabileceğini düşünür! Haliyle böyle iddialı başlıklar açarlar.

Açtıkları başlıkta geçen her bir kelimeye verecek binlerce cevap vardır. Ancak uzun uzun yazmaya gerek yok. Sözlükte Ermeni Soykırımı Palavrası, Diyarbakır Cezaevi PKK aklama propagandası, vb. konulara dair ansiklopedik bilgi denecek kadar çok bilgi ve cevap mevcuttur.

Bütün bu asılsız iddialara ve demagojilere dair; boks torbasına tekme yumruk kombinasyonlarla girişir gibi girişip, adeta dayaktan komaya sokarcasına sersem edecek kadar çok mantıklı sebep, tarihi ve resmi kanıt, mantıksal açıklama ve gerekli cevap verilebilir! Yaptığı her demagoji çürütülüp ilk 31 çektiğimiz ergenlik dönemindeki peçete gibi ağzına sokulabilir. Fakat sol tarikat müritlerinin beyinleri de tıpkı şeriatçı sağ tarikat müritlerinin ki gibi iyice bulandırılmış, sakallı abilerinin beynine çaktığı demagojileri bant kaydı gibi aynı demagojileri şuursuzca tekrarlayan zombilere dönüştüğü için, demagojisini yaptığı kavramlara (ermeni Soy Kırımı Palavrası, 50 çocuk öldürülmesi vb) dair ciddi bir açıklama yapmak gereksizdir!