sözlük yazarlarının itirafları

Yine kahvemi aldım oturuyorum ama deniz kenarında değil ve içtiğim türk kahvesi değil filtre kahve. Bu sefer konuyu değiştirip işten bahsedeyim.

Bilen bilir 6 ay kadar iş arama sürecim oldu. En son bölge müdürlüğü yaptığım firmadan istifa edip ayrılıp 6 ay kadar iş aradım. Ve bula bula bir tanıdık vasıtasıyla şuan ki işim olan seramik satış sorumluluğunu buldum. Tanıdık dediğimde bayinin asıl sahibi olan bölgenin en büyük inşaat firması sahibi.

Konumuz çalıştığım insanların beyin yerine saman yada bilye kullanmasıyla ilgili. işe girerken biraz tepeden inme gibi büyük patronun "ne gerekiyorsa yapın" demesi ile olduğu için çalışma arkadaşlarım(!) en başta çok mesafeliydi. Seramik konusunda hiç bir bilgim olmadığı için sudan çıkmış balık gibi bakındım bir süre. Dedim arkadaşlar birlikte çalışacaksak bu işi bana öğretin. Seramik nedir? Granit nedir? Özellikleri nelerdir? Falan diye bastırıyorum. Tabi ki öğretmemek için ellerinden geleni yaptılar sağ olsunlar. Sorduğum soruları ters cevaplayıp kestirip atmalar, duymamazlıktan gelmeler filan... Hee bunların yanında bir de benden toplu iş satışı beklenmesi cabası. Kendime laf getirir miyim ? Hayır! Benden önceki satış sorumlusu 1 sene boyunca bir batarya bile satamamışken ( ayrıca firmanın işini başka bir yere satıp rüşvet almış) ben 2. Ayda ilk toplu satışımı yaptım. Sonra zaten ikinci de oldu üçüncüde. Yardım almadan kendi başıma yaptığım halde ne bi tebrik ne bi teşekkür hiç bişey yok. Hayır zaten benim cebime girende bişey yok! Müdür denen insan(!) kâr ortağı olduğu için onun cebine giren giriyor. Biz öyle mal gibi bakıyoruz.

Şimdi daha önce satış ekiplerini yönetmiş biri olarak satış işinin motivasyonla olduğunu çok iyi bilirim. Adam 20 yıldır bu işi yapıyorum ben diye caka satarken onun savsaklığı yüzünden büyük bir iş kaçırdık! Bu kadar beyinden yoksun kendisi! Şimdi de benim 3 aydır peşinde koştuğum projeyi batırmak üzere. insan bayisi olduğu markanın neyi yapıp neyi yapmadığını nasıl bilmez? Beni nasıl yanlış yönlendirir? Bir kere yanlış yönlendirdi iyi kıvırıp toparladım. Fakat şu anda onun bilgisizliği ve cahilliği yüzünden takip ettiğim projenin vitrifiye ve batarya grubunun işlerini başka bir firmaya kaptırmak üzereyim. 2-3 gün içinde belli olucak ama kaybetme ihtimali bile beni çıldırtıyor! Sen nasıl bir malsın?! Sen nasıl bir insansın? Nasıl bilmezsin? Nasıl ya nasıl? Ben kıçımı yırtıyorum yüzsüzlüğün dinine vurup proje müdürünü ve mimarını kendi tarafıma çekmişken sen fabrikaya nasıl haber vermezsin?

Şimdi de mobbingin dibine vuruyor. Ödeme alamadığı müşterilere yollayıp ödeme aldırmaya çalışıyor. Mağazada oturduğum an baskı yapmaya çalışıyor.

Siftahsız geçen 3 günün ardından sabah 8:33 te bir müşterim gelip nakit olarak 1.500 tl lik malzeme (mağaza zaten 8:30 da açılıyor) adam hala söyleniyor. Whatsapp tan ürün fotoğrafı yollayıp büyük bir firmanın bayilerine standart olarak kullanacağı yer seramikleri işini bağlıyorum.. Yine söyleniyor..Ulan şu büyük proje satışı işini halledeyim daha da satış yapmayacağım! Tüm gün şantiye geziyorum diyip çıkıp dolaşıp döneceğim!

En sevmediğim şey yapılan işin ve maaşın hakkını vermemektir. Fakat buna cidden müstahak!

iş bu entry sinir ile yazılmış olup yazım hataları için uyarıda bulunulursa sevinirim.