bugün

haktan akdoğan

astronomi ve uzaybilimleri ile alakalı bu kadar akademisyen ve öğrenci varken nasıl televizyonlarda böyle ahkam kesen bir pozisyonda çıktığını anlayamadığım kişi. Fenomenleri (!) hiç bir fizik kuralına ve düzgün bir mantık silsilesine dayandırmaya gerek görmeden direkt "o depremde görülen ışıklar ufoydu, onlar depremin şiddetini hafiflettiler, bize yardımcı oldular" gibi mahalle miti tadında açıklamalar yapmaktadır. Hiç bir teknik terim kullanmayı gerekli görmez, belki gerçekten dünya dışı zeki canlılar olabilir dünyadan haberdar olsalar da olmasalar da, fakat kendisi subjektif olarak bir fantezinin peşinden çocukça koşmakta adeta bir hayal dünyasında yaşamaktadır.

Geçenlerde bir televizyon programında gözüktü kendisi, yine tartışmalar sürüyor. Radarlarda gözükmeyen buna karşılık hava kuvvetleri personeli yada pilotlar tarafından gözlenen ufolardan (ufo uzaylı demek değildir, ne olduğu belli değildir aslında ufo nun ,bu da ayrı bir tartışma konusu tabi) bahsederken nasıl olur radarda gözükmüyor ama insanlar görüyor bu bir ufo (yani uzaylı yaratıklar demeye getirmek istiyor), diyerek ateşlendi. sonra bir hava kuvvetlerinde görev almış emekli bir hava astsubayı bağlandı ben de 83,85,89 yıllarında 3 kere gördüm bizim birliğin orada falan dedi.

En basitinden, radarda gözükmeyen bir uçak yapmak artık hiç te zor değil.F-117 ile başlayan bu yolda ABD büyük aşamalar kaydetti. Ha dairesel mi istiyorsunuz? Amerika 80li yılların ortalarından beri daire şeklinde ve heryöne eşit dağıtılmış 8 uçak motorundan oluşan diskleri uçuruyor ve 20 senedir bunları gizliden gizliye geliştirdi. ilk prototipler yak. 350 km/saat ile horizontal olmak üzere her doğrultuya doğru uçabiliyordu (bilginize), hayallerinizi yıkmak istemem ama, o günden bu günlere neler değişti dersiniz haktan bey? Bana inanmayabilirsiniz o zaman 83-85 yılları bilim ve teknik dergilerini temin etmenizi öneririm...