bugün

elektrik elektronik mühendisliği

genel olarak cihazların elektrik, elektronik ve yazılım kısımlarını inceleyen mühendislik dalıdır.

okuyan kişinin taallukatı sikilecektir bunu göze alarak bölümü tercih etmeniz gerekir. hemen her mühendislikte olduğu gibi sert bir bölümdür. hele bir de arıza hocalar varsa kan kusarsınız. lisede zorlanılan türev integrali 15 transistörlü bir devrenin transfer fonksiyonunda götünüzle alabilmeniz gerekir ki 100 puanlık sınavın 3 puanını alabilesiniz.

şimdiye kadar gördüğüm dersleri yazayım hafif de bir özet geçeyim. (dersler üniversiteler arası değişir, isimleri ve müfredatları arasında farklılıklar vardır.)

temel fizik dersleri : dinamik, enerji, minik sevimli elektrik devreleri
programlama dersi olarak c++ ve java
matematik dersi olarak calculus yani türev integral limit bok püsür. ayrıca diferansiyel denklemler, lineer cebir ve nümerik analiz.
olasılık dersi olarak olasılık (ananızı sikecek ananızı)
temel elektrik ve elektronik dersi olarak devre analizi, devre analizi 2(alternatif akım), elektronik devreler(transistörler ve yükselticiler), analog elektronik(ilk 3'ünün toplamının 3 taşaklısı)
elektromanyeik alan teorisi, elektromanyetik dalga teorisi
kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, mikro işlemciler,sinyaller ve sistemler, mantıksal devre tasarımı ve daha niceleri...

şu derslerin ismine bak bi lan. taşşak kokuyor resmen. kolay diyen varsa bana özelden yazsın. hiç fuck buddy ilanına gerek yok bizzat ben gidip götümü açıcam. adamın götünden kan alırlar kamil kan. öyle zor ki. ya ben endüstri mühendisliğinin bir dersine girdim zamanında. keyfine yani işsizdim. konu başlığı fiyatlandırma idi. ders ne hatırlamıyorum. biz o sırada olasılık alıyorduk mesela. konu başlığı rastgele değişkenlerde bileşik olasılık yoğunluk fonksiyonu. yok artık ebenin amı ali sami. yapacak bir şey yok ama. okuyacaz artık eşşek gibi.

ha bir de birbirini bağlayan dersler var o da bonus.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar