bugün

şehit haberlerini artık okumadan geçmek

yahu vallahi uzun bir açıklama yapardım da boşver entry nick deyip geçeceğim.

ya da vazgeçtim amına koyim , vatan için canını verirken seni beni düşünmez koçum o adam , vatan zaten içinde sen ben olduğundan kutsal değil , bu amına kodumun çorak toprakları da toprak olduğundan kutsal değil , bu işin parayla pulla ilgi toplamakla destek beklemekle alakası yok , tamamen vatanın içinde senin ailen de olduğu için vatan kutsaldır , sen hiç ailesini abd'ye yerleştirmiş , türkiye ile irtibatı kalmamış bir adamın bu ülke için can vereceğine inanıyor musun ?

orada şehit düşenler bu kutsal vatanı zorunlu olarak korumak zorunda olanlar , evet ciğerimiz yanıyor mu yanıyor ama ateş her zaman düştüğü yeri yakar , ben o şehidin haberini okusam ne olur , lice'de mi şehit düşmüş şırnak'ta mı silopi'de mi yoksa cudi eteklerinde mi şehit düşmüş , ne fark eder ki ? bir ananın yüreği yanmış mı , bir ocağa ateş düşmüş mü , bir can yitirilmiş mi bunu öğrendikten sonra gerisi çok da sikimde olur , ha pusuya düşüp ölmüş ha aslanlar gibi çarpışa çarpışa ölmüş , ölene bir faydası yok bunu öğrenmemin , pek dindar olmayan biri bile olsam her gün bir fatiha okurum tüm şehitlerimize , elimden başka bir şey gelmez.

ha gelelim senin dediğine , sen diyorsun ya 1 hafta önce şehit olanın adını hatırlayan var mı diye ? onu bilip 1 ay öncekini bilmezsen ne olacak , bu topraklar 30 bin tane şehit verdi teröre , 100 yılda vatan savunması uğruna giden canlar milyonu buluyor , hangi birini ezberleyeceksin , hangi birinin adını anacaksın , onlar bu vatanı kanlarıyla sulamış isimsiz kahramanlardır , isimlerini bilmesek de hepsi bizim şehidimiz , hepsi bizim aslanımız.

işin devlet kısmına gelirse de devlette isimlerin önemi yoktur , kendi alanımdan örnek verecek olursam hiçbir adliye'de savcı bilmemkim yazmaz , sadece savcı yazar , zira isimler değil görev önemlidir.

ha bu arada konudan bağımsız olacak ama , sen bana soruyorsun ya 1 hafta önceki şehidin adını , peki sen şehit savcının adını google'a bakmadan yazabilecek misin ? garibanın doğurduğu aslan 45 saniyelik haberlere çıkıyor , ismi bir kere söylenip bırakılıyor , ama bu savcı günlerce aylarca konuşuldu , hakikaten adını hatırlıyor musun çok merak ettim ?