bugün

fallout shelter

iki gün önce indirdiğim bağımlısı olduğum ama durmadan şarj yediği için silmek zorunda kaldığım mobil oyun.

amacınız bir koloni kurmak, üç tane olmazsa olmaz denilen bölüm var bunlar power, food ve water bunlar olmadan dweller denen insancığımızı uzun süre yaşatamıyoruz onun dışında bu dwellerların her birinin ana bir special statı var mesela strength'i güçlü olan bir dweller power bölümünde başarılı olabilir. bu başarılı olma neden önemli diyorsanız ne kadar başarılı dwelleriniz varsa o bölüm daha hızlı üretim sağlıyor ve böylece kolonimiz daha mutlu oluyor.

dwellerlarmızı wasteland'e caps ve item toplamak için gönderebiliyoruz ben genelde hiçbir bölümde tutunamamışları gönderiyorum ki öldükleri zaman üzülmeyeyim.*

dwellerlarımızı radio station yardımıyla dışardan toplayabildiğimiz gibi residence denilen bölüme 1 bağyan 1 erkek koyarak da çoğatabiliriz.

üretime dönecek olursak mesela yeterince üretemediğimiz zaman rush denilen seçeneği kullanarak anında ürün çıkartabiliyoruz ama incident/fail olma ihtimali de var ve her tekrar tekrar rush seçeneğini kullandığınızda fail olma ihtimali yükseliyor ve riske girip başarırsanız ekstra caps ve experince alıyorsunuz.
ama diyelim ki başaramadınız o zaman başarısız olduğunuz bölümde talihsizlikler oluyor mesela cockroachlar çıkıp dwellerinizi ıstırıp yalıyor, yangın çıkıyor veya raiderlar saldırıyor.

`