bugün

alevi sünni evliliği

sünni olan bacımın alevi olan damat adayıyla yakın zamanda yapacağı evliliktir.

insan belli bir yaştan sonra daha dingin düşünüyor. Bir kaç sene önce olsa olmadık bahaneler bulup, her fırsatta kardeşimin sevgilisini suçlar ondan soğutmaya çalışır ve aklımca onu böyle korurdum. Halbuki onun, benim onu korumak değil yanında olduğumu bilmesine ihtiyacı var. Onu korumakla yükümlü kişiler annem ve babam. Ve anladım ki insan ne olursa kendi verdiği karar ile huzura erer. Yanlışta olsa. Yaşamadan bilinmez.

Her ne kadar çok zor bir süreç olduğuna emin olsam da Allahın bizi böyle sınadığını düşünüyor ve tevekkül etmeye çalışıyorum. Tek endişem kardeşim eğer vazgeçmez ise -ki öyle görünüyor- yaptığı seçim ve ısrarı yüzünden suçluluk hissetmesi sebebiyle mutsuz bir evlilik yaşarsa derdini bize açmaması olur. Allahın ve peygamberin varlığına inanan kitabı inkar etmeyen ve müslümanım diyen birisinin mezhebini sorgulamak benim haddime değil. Anne ve babama göre onların haddine o ayrı tabi.
Peygamber efendimiz zamanında mezhep olmadığını imanın şartının 5 olduğu hepsine inananların müslüman olduğunu bilen birisi yalan söylemişse kendi günahıdır.

Eğer bir gün gelip ''abla ben mutsuzum'' derse asla kendin ettin kendin buldun demeyeceğim!
Eminim benden başka herkes söylemiş herkes söylemese de o içinden yüzlerce tekrar etmiş olacak zaten.

Umazrm hepimizi utandırıp huzurlu ve mutlu bir yuva kurar, göt gibi kalır biz ne kötüymüşüz be deriz.