bugün

ak mantığı

--- alıntı ---
AKP’nin her seçimde gündeme getirdiği yerli uçak, yerli tank söylemleri ister istemez Erbakan’ı hatırlatıyor. 1974 yılında kurulan CHP-MSP koalisyonu sırasında Erbakan bir demeç vermiş ve “100.000 tank, 100.000 top, 100.000 uçak üreteceğiz.” diye konuşmuştu. Bunu duyan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit , Erbakan’a “Sayın Erbakan bu kadar tankı, uçağı hangi teknoloji ile hangi para ile yapacağız? Hadi yaptık diyelim, o kadar pilotu nasıl bulacağız?“ diye sorduğunda şu ilginç cevabı almıştı: ”Efendim bunlar siyasette temenni mahiyetinde söylenir.”

--- alıntı ---

akp'nin kaç seçimdir ısıtıp ısıtıp sunduğu yerli uçak yalanına bakalım kendi müsteşarı nasıl cevap vermiş?

--- alıntı ---
AKP’nin 2007 yılından bugüne kadar sürekli dillendirdiği “Yerli Uçak” hayalinin geldiği nokta sadece seçim beyannamelerinde kalmadı, Davutoğlu’nun vaadi olarak da kayıtlara geçti. Aslında, uçak konusunda AKP’nin hayli kararsız olduğu görülüyor. Bazen Milli Muharip Uçak bazen de Yerli malı yolcu uçağı diyerek bu konuyu son derece önemli ve hayati(!) bulan seçmenlerin de kafasını karıştırıyorlar. Özellikle F-16’ların yazılımlarının israil tarafından geliştirilmesi ile düşülen sıkıntılı durumu aşmak için “yazılım yapamıyoruz , bari uçak yapalım” gibi akıllara zarar bir noktaya gelmiş durumdalar.
***
Savunma Sanayii Müsteşarı ismail Demir: Bilinen bir uçakla başlayıp kendi özgün uçağımızı buna paralel olarak geliştirmek diye bir yol haritası var. Bu da Türkiye’de imal edilmiş bir uçağın inşallah3-4 sene sonra çıkması demek. Dikkat ederseniz Türkiye’de imal edilmiş bir uçak diyorum. Milli veya tamamen yerli uçak kelimesini kullanmıyorum. Ama bu uçağın asli unsurlarının birçoğunu biz Türkiye’de imal etmekte kararlıyız.

Dünyada mütevazı ölçüde uzun yıllardan beri kullanılan uçaklar seviyesinde bir uçak hedefliyorsanız işiniz çok zor olmayabilir. Ama daha ileri bir seviyede uçak hedefliyorsanız çok dikkatli adımlar atmak zorundasınız. Bu projeyi şu kadar milyar dolara şu şirkete vererek içinden çıkacağınız bir proje değil

Genç bir nüfusumuz var. işsizlik oranı da arzu ettiğimiz kadar düşük değil. Bu genç ve belli ölçüde eğitimli insan gücünü dikkatle işlersek insan kaynağını buradan devşirebiliriz. Ancak halihazırda bu iddialı projelerimizle ilgili hemen elimizde yeterince kaynak var mı derseniz, bu sorunun cevabının pozitif olduğunu düşünmüyorum.
--- alıntı ---
http://odatv.com/n.php?n=...-aciga-dusurdu-2705151200